kampeerterrein eerde bestaat 100 jaar

Met dit statement presenteert het beheerteam van scouting labelterrein ‘Landgoed Eerde’ het 100-jarig bestaan van het kampeerterrein. Zaterdag 13 april a.s. zal op het terrein het jubileumjaar feestelijk geopend worden, samen met vrijwilligers, betrokkenen en een ieder die het terrein een warm hart toe draagt. Het Landgoed Eerde, waarop het kampeerterrein is gevestigd, is een beschermd natuurgebied, eigendom van de Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten. Het eerste verjaardag cadeau zal een contract zijn waarin Natuurmonumenten de blokhut en het stafhuisje op het terrein in eigendom over draagt aan het beheer team. “Uiteraard zijn wij hier erg blij mee” zegt Jan van der Spek voorzitter van het beheerteam.

Dit bijzondere jubileum wordt tijdens het kampeerseizoen uitgebreid gevierd. Zo is er speciaal voor deze gelegenheid een feestgids samengesteld en een badge ontworpen, beide uiteraard op het terrein te verkrijgen. Daarnaast wordt er voor alle landelijke vrijwilligers van scouting label terreinen een feestdag georganiseerd en sluiten we in november af met een sfeervol “snertfeest”. Jan van der Spek: “Hoewel Eerde een klein en rustig terrein is komen we dit jaar flink in de belangstelling te staan. Het is goed om jezelf weer eens duidelijk op de spreekwoordelijke (scouting) kaart te zetten.

Kampeerterrein Eerde is vanaf oprichting 1913 het hoofdkampeerterrein en opleidingscentrum geweest van Het Nederlandsche Meisjesgilde. Inmiddels is het terrein dat in het bosrijke gebied ten zuidoosten van Ommen ligt een favoriete overnachtingsplek voor zowel scouts als niet scouting leden. Het terrein wordt beheerd en onderhouden door zo’n 20 vrijwilligers. Daarnaast wordt, in het kader van de samenwerking met Natuurmonumenten en Landgoed Overijssel, elk jaar door scouts uit de regio flink geklust tijdens de landelijke natuurwerkdag.

Uiteraard vraagt een dergelijk jubileumjaar nog een beetje extra inzet “maar dat is het meer dan waard”. Op de vraag wat van der Spek het terrein cadeau zou willen geven; “Ik hoop dat er over 100 jaar nog steeds een enthousiast team staat om hun jubileum tot een succes te maken!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.