jop moet niet in drostenkamp

Hij vroeg wethouder Hiemstra woensdagavond om het plan om de JOP (jongerenontmoetingsplek) in Drostenkamp te plaatsen, te herzien. Er zou volgens hem onder de omwonenden geen draagvlak voor zijn. “De jeugd verjagen is geen oplossing en er is in Drostenkamp te weinig toezicht. Je hoort jongeren niet weg te sturen, je moet sociaal met ze omgaan.”

Wethouder Hiemstra stelde echter in zijn verweer dat er genoeg draagvlak is voor de JOP aan de rand van het park. “Jongeren hebben recht op een plek. Nu hangen jongeren in de wijk, waardoor burgers overlast ervaren. De politie jaagt ze vervolgens weg, waardoor ze zich verplaatsen naar een andere plek. Dat is het verplaatsen van het probleem. Zo ontstaat een onhoudbare situatie.”

Op een inloopbijeenkomst heeft de gemeente overleg gevoerd met jongeren, politie en jeugdwerk. “We hebben afspraken duidelijke afspraken gemaakt,” vatte Hiemstra samen.

Misha sputterde nog één keer tegen: “Maar het is de mooiste plek van Raalte.” De wethouder wist van geen wijken. Hij beloofde wel toe te zien op de houdbaarheid van de situatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.