is de heinose zomermarkt overbodig

De zomermarkt op de donderdag van Pompdagen, is die wel nodig? De organisatie van het Heinose Zomerfeest plaatst haar vraagtekens bij de markt. Het is immers de tweede markt van het zomerfeest. De zaterdag is namelijk steevast het Daggie Old Heino en daar is ook al een markt.

De vraagtekens achter de noodzaak van de zomermarkt zijn het resultaat van een onderzoek dat organisator Heija Heino deed naar de Pompdagen. Bijna driehonderd mensen vulden de enquête in.

De enquête was één van de acties die organisator Stichting Heija Heino inzette om aandacht te vragen voor het bedreigde voortbestaan van de jaarlijkse Heinose feestdagen. De Pompdagen kampten met een vrijwilligerstekort.

“De Pompdagen zijn een echt Heino’s feest. Ze mogen niet verdwijnen.” Op die stelling reageerde 91% van de respondenten van de Pompdagen-enquête met een overtuigend ‘eens’. Ze waarderen de Pompdagen met een 8-. De sfeer krijgt een 8+, het programma een 7. Aan de ene kant houden mensen vast aan vertrouwde elementen, zoals de oude ambachten tijdens Daggie Old Heino. Aan de andere kant gaan er geluiden op voor vernieuwing.

Zo zetten respondenten vraagtekens bij het voortbestaan van de Zomermarkt (voorheen de jaarmarkt). Is een tweede markt, naast Daggie Old Heino wel nodig? Op de suggestie om de Pompdagen met een dag in te korten, reageert de helft van de respondenten instemmend.

Voorzitter Frans van Hees: “De acties rondom het voortbestaan van de Pompdagen hebben veel nieuwe vrijwilligers opgeleverd. Er is ook een nieuwe groep enthousiaste vrijwilligers opgestaan voor de zomermarkt. Vanwege het enthousiasme van die commissie hebben we als bestuur besloten om de zomermarkt een kans te geven zich te bewijzen. De commissie kijkt daarbij ook naar alle ideeën voor de Zomermarkt die zijn geopperd in de enquete.”

Ook voor het Hof van Rakhorst dienden zich meerdere nieuwe vrijwilligers aan. Voor dit onderdeel is een geheel nieuwe organisatie ingericht. De activiteiten worden nu mogelijk gemaakt door drie samenwerkende commissies; een barcommissie, een programmacommissie en een bouwcommissie. Op de valreep is ook een aantal personen bereid gevonden de organisatie van Daggie Old Heino op zich te nemen, zodat dit ankerpunt van de Pompdagen kan blijven bestaan. Alle commissies nemen de enquête resultaten mee in hun voorbereidingen.

Op staging2.pompdagen.nl zijn de resultaten van de enquête ook te bekijken. De open antwoorden zijn om privacy overwegingen niet openbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.