internationaal startveld ronde van overijssel

Maar liefst 25 teams, waarvan tien buitenlandse continentale teams en de nationale selectie van de Verenigde Staten, verschijnen zaterdag 4 mei aan de start van de Ronde van Overijssel rondom Rijssen. Dat heeft de organisatie van de op twee na oudste wielerklassieker van Nederland maandagmiddag bekend gemaakt tijdens haar jaarlijkse persbijeenkomst.

Op de startlijst staan tevens alle Nederlandse continentale teams, de nationale selectie van Nederland en enkele clubploegen. Opvallende deelnemers op de voorlopige startlijst zijn onder meer de Belgische veteraan en winnaar van veel koersen Niko Eeckhout met zijn ploeg An Post Chainreaction, het Belgische Team 3M met Wierdenaar Wouter Wippert in de gelederen en voormalig Vacansoleil-renner Martin Mortensen uit Denemarken, die start namens Team Concordia Forsikring Riwal. Ook Wim Stroetinga, in 2012 winnaar van de klassieker toen de Ronde van Overijssel uit twee dagen bestond, is weer van de partij.

TV Oost doet dit jaar live verslag van de Ronde van Overijssel. De regionale omroep gaat vanaf 15.00 uur de finale van de klassieker op televisie brengen. Aan die uitzending werken veertig mensen mee, waarbij men uitrukt met groot materiaal. Zo worden beelden gemaakt vanuit een helikopter en via twee motoren in de wedstrijd. Naast de koers is er ook aandacht voor de omgeving. Tevens is Overijssels Mooiste de hele dag live te volgen op Radio Oost.

Vrouweneditie

Tijdens het persmoment werd ook duidelijk dat de organisatie van de Ronde van Overijssel serieus nadenkt over het organiseren van een vrouwenwedstrijd, naast de koers voor de mannen. Dat zou dan op de vrijdag voor de mannen koers of op dezelfde dag moeten gebeuren. Een andere mogelijkheid zou zijn om er een meerdaagse van te maken, maar die suggestie werd minder breed gedragen.

Anna van der Breggen, afgelopen week nog vierde in de Waalse Pijl, verklaarde zich op de bijeenkomst in Rijssen een groot voorstander van het toevoegen van een vrouwenwedstrijd. “Voor de vrouwen zou het super zijn als hier ook een wedstrijd voor ons komt”, aldus de 23-jarige renster uit Hasselt. Ze deed er zelfs min of meer een oproep bij. “Stem op de vrouwen! Overijssel is een prachtige koers, met altijd wind. Als de Ronde van Overijssel een 1.1 koers wordt dan staat de hele wereldtop hier aan de start.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.