houtdorp in olst

Voor de vierendertigste keer zal de kindervakantieweek Houtdorp in de Olsterhof in Olst plaatsvinden. Naast het dagelijkse getimmer is er dit jaar een programma dat in het teken staat van de hulpverlening. Als je zin hebt om mee te bouwen kan je je woensdag 26 of donderdag 27 juni opgeven.

De kindervakantieweek is voor alle kinderen van vier tot en met twaalf jaar die wonen in de gemeente Olst-Wijhe. Maandag 12 augustus wordt alles opgebouwd in de Olsterhof. 13 tot en met 15 augustus zijn de poorten van 9.30 uur tot 16.00 uur geopend voor alle kinderen die zich op hebben gegeven. Op het programma staat onder andere hutten bouwen van pallets, broodjes bakken en een playbackshow.

De entree is 12 euro per kind voor de hele week. Betaling dient tijdens het opgavemoment voldaan te worden. Kinderen mogen zelf een hamer, zaag of iets anders meenemen, voorzien van een naam en telefoonnummer. Het is belangrijk om stevige schoenen aan te trekken want er kunnen spijkers en andere scherpe dingen op de grond liggen. Dit geldt zowel voor de kinderen als de begeleiding. Bij slecht weer is een extra droog shirt of regenkleding ook handig om mee te nemen.

Kinderen moeten zelf een lunchpakket en extra drinken meenemen. Voor fruit en twee keer drinken wordt gezorgd. Op woensdag moeten kinderen van acht tot en met twaalf jaar een fiets meenemen omdat er voor een activiteit een stukje gefietst moet worden. Op donderdag worden er broodjes gebakken en is een playbackshow. Voor het broodbakken mogen kinderen een stok meenemen. Deze stok moet ongeveer één meter lang zijn en duimdikte breed, geen bamboe of gelakt hout. Ouders en andere geïnteresseerden mogen kijken naar de playbackshow welke om 9.30 uur zal starten.

In verband met het aantal vrijwilligers moet er helaas een beroep op ouders gedaan worden om een dag(deel) mee te helpen. Dit kan ook bijvoorbeeld ook een opa, oma of buurvrouw zijn. Jongeren en volwassenen zonder kinderen kunnen zich uiteraard ook opgeven om mee te helpen met het begeleiden van de kinderen tijdens de verschillende activiteiten. Je krijgt na opgave en betaling je persoonlijke paspoort mee. Dit paspoort geeft je toegang tot Houtdorp, meenemen dus.

Opgeven kan alléén op woensdag 26 juni van 14:00 uur tot 16:30 uur en donderdag 27 augustus van 18.30 uur tot 20.30 uur in Jongerencentrum ’t Olde Postkantoor aan de Aaldert Geertsstraat 39 in Olst.

Wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met Landstede Welzijn Olst-Wijhe via het telefoonnummer 0570-562529 of stel je vraag via de mail: welzijnolstwijhe@landstede.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.