hoftheater van nieuwland bos en tim knol

Tot aan de bekendmaking van het totale programma, tijdens Sallandse Nieuwe op zaterdag 20 april, maakt het HOFtheater steeds een aantal klinkende namen in alfabetische volgorde bekend. Dit is de vierde reeks namen:

Sandra van Nieuwland – In het najaar van 2012 maakte Nederland kennis met Sandra van Nieuwland, een bijzonder talent dat tijdens ‘The Voice of Holland’ week na week het kijkend publiek verraste met haar karakteristieke stemgeluid en het talent waarmee ze een liedje keer op keer volledig naar haar eigen hand zette.

Begin 2013 had Sandra al 5 nummer 1 hitsingles op haar naam staan en ook haar album And More, dat op de valreep van 2012 nog uitkwam, hield wekenlang de nummer 1 positie van de albumhitlijsten bezet. “And More” was binnen afzienbare tijd goed voor een Platina award die zij in een afgeladen Paradiso tijdens haar allereerste solo concert, van coach Trijntje Oosterhuis uitgereikt kreeg.

Stef Bos – “Een kleine tour, met een kleine bezetting, in kleine theaters, op zoek naar iets groots. Het begin van een cyclus, lente, een kraamkamer van nieuwe songs. Met een piano als moeder, een gitaar als vader en een stem om ze leven in te blazen.” (Stef Bos)

The Dutch Eagles – The Dutch Eagles zijn al acht jaar de meest succesvolle tribute band van Nederland en streven volgens Leo Blokhuis de echte Eagles zelfs voorbij. Ook internationaal hebben de mannen succes. ‘They have earned the right to call themselves The Dutch Eagles’ klonk het uit Schotland en ‘Eindeutig! Besser geht es nicht’ luidde het Duitse oordeel.

Ze doen gewoon weer waar ze goed in zijn. Vertrouwd en experimenteel, niet van echt te onderscheiden en toch origineel. Grote hits en minder bekende liedjes van Eagles èn andere originele artiesten uit die tijd. Exact klinkend zoals u gewend bent en toch met een eigen gezicht. Omlijst met persoonlijke verhalen genieten deze zes doorgewinterde muzikanten samen met u van de muziek van de Eagles en hun tijdgenoten.

Tim Knol – Soms is het tijd om eens iets heel anders te doen en het roer eens flink om te gooien. Daarom nam Tim Knol na drie jaar van non-stop spelen een sabbatical. Even uit de hectiek. Op vakantie. Foto’s maken. Nieuwe plannen voor de toekomst. En al snel was een ding duidelijk. Na het succes van zijn eerste theatertour moest Tim opnieuw het theater in. Deze keer helemaal alleen.

‘Terug’ wordt een avond met Tim op blote voeten, vergezeld door bijzondere gitaren en zijn prachtige stem. Er komen oude liedjes en nummers van zijn laatste plaat voorbij. Tim vertelt over zijn helden en doet zijn inspiratie uit de doeken. In een avond waarop hij breekbare herinneringen ophaalt en sterke verhalen vertelt.

Een avond waarin het publiek een nieuwe kant van Tim te zien krijgt. De songschrijver die de afgelopen jaren alles meemaakte wat een drieëntwintigjarige muzikant kan meemaken. Lowlands en Pinkpop moeten nog maar even wachten. Want het is eerst tijd voor het theater. Met Tim Knol zoals we hem kennen. Tim Knol is ‘Terug’.

VET kindercabaret – VET Kindercabaret is leuk, speels, stoer, van nu en niet te netjes. Het is vetter dan vet: Als je bij VET op je stoel blijft zitten, ben je ‘af’! Het is net als het cabaret waar je ouders altijd zo om lachen, maar dan met sketches en liedjes die pas écht Moddervet zijn. Cabaret voor het hele gezin (6+)!

Willeke Alberti – Na haar alom geprezen rol in de succesvolle musical ‘De Jantjes’ is Willeke Alberti terug in het theater voor een reeks concerten onder de titel ‘Willeke in Concert, Zo lang er maar liefde is’. Samen met haar live band heeft zij een selectie gemaakt uit de mooiste liedjes uit haar lange succesvolle carrière.

Wouter Hamel – De allure van Wouter Hamels muziek kent geen grenzen. Geen Duitse, geen Engelse, geen Franse, Japanse, Spaanse of Zuid-Koreaanse. Zijn visum als singer-songwriter lijkt maar niet te verstrijken.

Wouter Hamel, Jasper van Hulten, Rory Ronde, Sven Happel, Thierry Castel en Gijs Anders van Straalen trappen 2014 af met een fonkelnieuwe tournee. Na twee seizoenen ‘Lohengrin’ in de Nederlandse theaters is het tijd voor een nieuw geluid en een kakelvers album. Een nieuwe concertreeks met de bevlogenheid die hem en zijn band wereldwijd geliefd maken bij een steeds groter groeiend publiek. En het eind is nog lang niet in zicht.

Aanstaande zaterdag (20 april) presenteert het HOFtheater haar totale nieuwe programma tijdens Sallandse Nieuwe. Ook presenteren Theater Podium Heino en Amfitheater het Lommerrijk hun nieuwe programma. Daarnaast worden de Cultuurprijzen gem. Raalte uitgereikt en zijn er diverse live optredens en een UITmarkt. Sallandse Nieuwe vindt plaats in het HOFtheater en begint om 20.00 uur. De entree is gratis, maar men dient wel kaartjes te reserveren via staging2.hofinsalland.nl

Voor komend seizoen komt het programmaboekje uit in de vorm van een krantenmagazine in samenwerking met Salland Centraal. Sinds kort brengt Salland Centraal een magazine uit dat samen met de krant huis-aan-huis wordt verspreid. Van die gelegenheid maakt het HOFtheater gebruik.

Het magazine wordt vanaf 21 mei huis-aan-huis verspreid, maar bevat geen bestelformulier meer. Bestellen gaat vanaf dit seizoen volledig online.

Eline Koenjer: “Dat is best een omschakeling, maar we merkten dat vorig jaar zo’n 90% van de bestellingen al via onze website binnenkwam. Als we voor komend seizoen volledig overgaan op digitaal bestellen, dan scheelt ons dat heel veel uren handwerk. Bovendien weten onze bezoekers direct waar ze aan toe zijn. Ze kiezen hun eigen plaats en printen direct thuis hun e-tickets. Natuurlijk zorgen we wel voor goede (telefonische) ondersteuning voor degenen die problemen hebben met een online bestelling.”

De vroegboekperiode is van 21 mei t/m 30 juni. In deze periode krijgen bezoekers één euro korting per kaartje.

De voorrangsperiode voor HOFgenoten start eind april. HOFgenoot worden kan door het aanmeldformulier in te vullen op staging2.hofinsalland.nl. Het HOFgenootschap kost 25 euro per seizoen per adres en loopt door tot schriftelijke wederopzegging. Naast voorrang tijdens de voorinschrijving, krijgen HOFgenoten ook speciale aanbiedingen en uitnodigingen voor speciale bijeenkomsten. Let op: Als je gebruik wil maken van de voorrangsperiode voor HOFgenoten, moet u zich vóór 28 april aanmelden als HOFgenoot. Bent u al HOFgenoot, dan krijgt u de inloggegevens automatisch toegezonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.