hoftheater sluit deuren tot sint show paleis

Het Raalter Hoftheater heeft zaterdagavond na een optreden van 3koteboebo haar deuren gesloten tot 22 november. De foyertent achter het theater wordt maandag al afgebroken. Daarna gaat de verbouwing de tweede fase in.

Een lange zomerstop dus. Maar er is dan ook nog genoeg te doen. De nieuwbouw van de kantoren rondom het ronde theater aan de Knapenveldsweg gaat gewoon door. Nu er geen optredens meer zijn, kan ook de unieke schouwburg aangepakt worden. Directeur Jos van den Born: “We hebben nu een klein podiumpje van zes bij drie. Dat betekent dat veel producties een stuk van hun decor in de vrachtwagen laat staan. Straks is het podium tien bij tien. Net zo groot als de Kleine Komedie in Amsterdam, waardoor veel meer artiesten met hun volledige uitrusting kunnen uitpakken. Tien bij tien is nog wel te klein voor de wat grotere dansproducties, maar goed, je kunt niet alles hebben.”

Om het podium tien bij tien te maken wordt aan de achterkant van het podium een stuk naar buiten gebouwd. Die werkzaamheden moeten 22 november klaar zijn. Dan is Sinterklaas namelijk weer in het land en hebben de mannen van het Sint Showpaleis de schouwburg gehuurd.

De voorverkoop voor het nieuwe Hoftheaterseizoen start 21 mei en kan digitaal. Voor die tijd komt er nog een huis aan huis krant met alle informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.