Home / archiefcentraal / hoftheater maakt nieuwe namen bekend

hoftheater maakt nieuwe namen bekend

Tot aan de bekendmaking van het totale programma, tijdens Sallandse Nieuwe op zaterdag 20 april, maakt het HOFtheater steeds een aantal klinkende namen in alfabetische volgorde bekend. Dit is de derde reeks namen:

Op Sterk Water. Oude bekenden in een nieuw jasje. Ze traden al vaker op in het HOFtheater, maar komend seizoen doen ze dit met een vernieuwd concept. Vanuit een indrukwekkend, interactief decor gaan de mannen van Op Sterk Water in hun nieuwste “hilarische show” (Metro) opnieuw het experiment aan. Ondersteund door projecties en live tekeningen schiet de “avond vol intelligente, muzikale en cartooneske improcomedy” (de Volkskrant ****) naar een uniek en kolkend hoogtepunt. In ALFA kunnen de mannen zich weer met recht op de borst slaan. Ze laten zien dat ze de beste zijn en niet voor niets al jaren bovenop de impro-rots staan.

Paulien Cornelisse was al eens te gast in het Leescafé en nu komt ze met haar derde cabaretprogramma. Daarin zal ze zich bezighouden met alle dingen die onbelangrijk lijken, en dat misschien ook wel zijn. De onopgemerkte dingen. De ondertussige dingen. Die zal ze van extreem dichtbij bekijken en aan een grondige analyse onderwerpen.

Percossa. Na de laaiend enthousiaste reacties van het publiek na afloop van de voorstelling dit voorjaar, hebben we ze opnieuw uitgenodigd. Waar Percossa komt, vallen monden open. De vier mannen drummen, stampen, vliegen en goochelen zich een weg door deze hilarische voorstelling. Maar pas op voor de schijnbewegingen. Niets is wat het lijkt…

Pieter Derks is bekend van De Wereld Draait Door en nu live te zien in het HOFtheater. Al spelend met de actualiteit is hij in absolute topvorm. “Een verademing, verzorgd, actueel, venijnig, literair en muzikaal”, aldus de Volkskrant na het zien van zijn show. De NRC vond dat Pieter Derks vorig seizoen razendsnel excelleerde in actualiteitencabaret. De Telegraaf schreef: “Pieter Derks staat als een huis”. Alle kranten gaven de voorstelling vier sterren.

Rapalje is niet bekend van Radio en Televisie, toch krijgen ze het al jaren voor elkaar om volle zalen te trekken. Na meer dan 2000 optredens in binnen- en buitenland heeft Rapalje voor de 6e maal de weg naar het theater gevonden met een fonkelnieuwe theatertour. Met vurige liederen, temperamentvolle Keltische melodieën en gevoelige ballades, laat Rapalje een flinke vonk overslaan op de altijd weer enthousiaste luisteraar.

Ricky Koole & Leo Blokhuis gaan in hun derde theaterprogramma op zoek naar de echte buitenstaanders in de muziek. Creatieve geesten die niet voor de hand liggende keuzes durven te maken, muzikanten die het lef hebben de gebaande paden te verlaten. Het is vaak de muziek waar ook wij als consumenten een beetje meer ons best voor moeten doen. De prachtige liedjes waar ook op radio en tv amper of helemaal geen plek voor is, worden liefdevol onder de aandacht gebracht.

Roué Verveer. In de zesde avondvullende voorstelling van Roué Verveer, ‘FF wat anders’, gooit hij het roer om. In deze voorstelling komt de stand-up comedian in Roué meer naar voren. Roué werd in 2010 genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. Verder is hij regelmatig op TV te zien. Zo was hij te zien in het NTR TV-programma ‘De Slavernij’. Roué ging in dit programma op zoek naar de geschiedenis van zijn voorouders. Daarnaast was hij in de zomer van 2012 als vaste teamcaptain te zien in het zaterdagavondprogramma ‘Zonde van de Week’ op Nederland 1.

Voor komend seizoen komt het programmaboekje uit in de vorm van een krantenmagazine in samenwerking met Salland Centraal. Sinds kort brengt Salland Centraal maandelijks een magazine uit dat samen met de krant huis-aan-huis wordt verspreid. Van die gelegenheid maakt het HOFtheater dankbaar gebruik. Het magazine wordt vanaf 21 mei huis-aan-huis verspreid, maar bevat geen bestelformulier meer. Bestellen gaat vanaf dit seizoen volledig online.

Hoofd marketing Eline Koenjer: “Dat is best een omschakeling, maar we merkten dat vorig jaar zo’n 90% van de bestellingen al via onze website binnenkwam. Als we voor komend seizoen volledig overgaan op digitaal bestellen, dan scheelt ons dat heel veel uren handwerk. Bovendien weten onze bezoekers direct waar ze aan toe zijn. Ze kiezen hun eigen plaats en printen direct thuis hun e-tickets. Natuurlijk zorgen we wel voor goede (telefonische) ondersteuning voor degenen die problemen hebben met een online bestelling.” De vroegboekperiode is van 21 mei t/m 30 juni. In deze periode krijgen bezoekers één euro korting per kaartje.

De voorrangsperiode voor HOFgenoten start eind april al! HOFgenoot worden kan door het aanmeldformulier in te vullen op www.hofinsalland.nl. Het HOFgenootschap kost € 25,00 per seizoen per adres en loopt door tot schriftelijke wederopzegging. Naast voorrang tijdens de voorinschrijving, krijgen HOFgenoten ook speciale aanbiedingen en uitnodigingen voor speciale bijeenkomsten. Let op: Als u gebruik wilt maken van de voorrangsperiode voor HOFgenoten, moet u zich vóór 28 april aanmelden als HOFgenoot. Bent u al HOFgenoot, dan krijgt u de inloggegevens automatisch toegezonden.

Lees ook

Thema-avond over vitaal buitengebied van GemeenteBelangen

RAALTE – GemeenteBelangen Raalte houdt op maandag 25 oktober de thema-avond ‘Toekomstbestendig en vitaal buitengebied’ …

Home / archiefcentraal / hoftheater maakt nieuwe namen bekend

hoftheater maakt nieuwe namen bekend

Tot aan de bekendmaking van het totale programma op 20 april, maakt het HOFtheater steeds een aantal namen voor volgend seizoen in alfabetische volgorde bekend. Dit is de tweede reeks namen:

Frank Boeijen. De laatste cd van Frank Boeijen “Liefde & Moed” en de theatertoernee werden door publiek en pers lovend ontvangen. Boeijen was midden jaren tachtig één van de eerste muzikanten die met Nederlandstalig repertoire de poppodia en het clubcircuit verruilde voor de theaters. Het is voor hem dan ook bijna zelfsprekend hij zich voor elke nieuwe theatertour opnieuw uitvindt. Hij zal voor het eerst in het HOFtheater te zien zijn.

Iris Kroes, de jonge zangeres uit Friesland, won in 2012 “The Voice of Holland” met haar unieke combinatie van zang en harp. Tijdens haar theatershow gaat ze met klassieke snaarinstrumenten verrassende popmuziek spelen. Van Adele tot Armin van Buuren en van Seal tot Swedish House Maffia. Daarnaast worden ook eigen songs gespeeld van haar debuutalbum FIRST. Naast harp en strijkkwartet komt Iris met een band onder leiding van Reinout Douma, componist & pianist Jochem Myjer, Vrouw Holland, Bert Visscher, Noordpool Orkest.

Jan keizer & Annie Schilder nemen in “The two of us” iedereen mee naar veertig jaar hits uit de BZN-periode. Ook worden nieuwe liedjes van eerder verschenen albums waarvan “Together Again” met goud werd bekroond. Begeleid door de vaste band van Jan en Annie, kan deze voorstelling het best omschreven worden als “Het feest der herkenning”. Hits als “Mon Amour”, “The Banjoman”, “Old calahan”, en “Waltzing Maria” worden gespeeld.

Joris Linssen & Caramba spleen hun derde avondvullende voorstelling “Licht”. De vier vrienden toeren elk jaar drie maanden fulltime langs de theaters met hun sterke mix van akoestische muziek, Nederlandse teksten en meeslepende verhalen. Ook dit jaar komen ze weer naar het HOFtheater.

Klaas van der Eerden speelt “Sixpack”. Het bevat de sterkste nummers van zes cabaretshows van klaar. Nog één keer de beste typetjes, conferences en muzikale hoogstandjes van de afgelopen 12,5 jaar. Een vat vol herkenbaarheid voor de vaste fans maar ook een ideale manier om voor het eerst kennis te maken met de veelzijdigheid van Klaas. Een snelle gevarieerde cabaretshow met bijvoorbeeld de Human beat-box, dwarsfluit-act of de witte hangjongeren.

Liesbeth List & The Swinkling Stars uit Raalte spelen een kersvoorstelling die alle ingrediënten bevat voor een heerlijke sfeervolle theateravond. Liesbeth List zal veel sfeervolle hits uit haar lange succesvolle carrière tot en met nu ten gehore brengen. Ondersteund door het kersgelegenheidskoor uit Raalte “The Swinkling Stars” het koor bestaat uit vijftien zangeressen met flink wat zangervaring. Verder wordt Liesbeth begeleid door een strijkorkest, de Amerikaanse soul en gospel zanger Dennis LeGree en bariton Hans Pieter Herman. Het wordt het een mix van onder andere “I Am dreaming of a White Christmas”, “Stille Nacht Heilige Nacht”, “Oh Happy Day” en de “Pastorale”.

Montezuma’s Revenge is een verrassend nieuw theaterprogramma van de beste a capellagroep van Nederland. Vijf solisten staan garant voor vocaal spektakel. In een moordend tempo volgen de nummers elkaar op, waarbij humor en ontroering de sleutelwoorden zijn. Met fijne arrangementen zetten de vijf mannen grote pophits naar hun hand. Een theatershow met subtiele wendingen, dolkomische choreografieën en doorleefde interpretaties.

Volgers van HOF op Twitter en Facebook zijn als eerste op de hoogte van nieuwtjes van HOFinSalland en HOFtheater. Bovendien verloot HOF regelmatig leuke prijzen onder haar volgers. Volgen kan via www.facebook.com/hofinsalland en www.Twitter.com/hofinsalland.

De vroegboekperiode is van 21 mei tot en met 30 juni. In deze periode krijgen bezoekers één euro korting per kaartje. De voorinschrijving voor seizoen 2013-2014 vindt dit jaar voor het eerst volledig online plaats. Via www.hofinsalland.nl is het vanaf de derde week van mei mogelijk om rechtstreeks te boeken voor de voorstellingen naar keuze. Bezoekers kiezen zelf hun plaats(en) in de zaal en printen direct hun e-ticket(s). In de derde week van mei wordt ook de programmakrant van het HOFtheater huis-aan-huis bezorgd. Hier zal geen papieren bestelformulier meer in zitten. Voor degenen die hulp nodig hebben bij een online bestelling zorgt het HOFtheater voor (telefonische) ondersteuning.

De voorrangsperiode voor HOFgenoten start eind april al. HOFgenoot worden kan door het aanmeldformulier in te vullen op www.hofinsalland.nl. Het HOFgenootschap kost 25 euro per seizoen per adres en is doorlopend tot schriftelijke wederopzegging. Naast voorrang tijdens de voorinschrijving krijgen HOFgenoten ook speciale aanbiedingen en uitnodigingen voor speciale bijeenkomsten. Als je gebruik wilt maken van de voorrangsperiode voor HOFgenoten, moet je je vóór 28 april aanmelden als HOFgenoot. Ben je al HOFgenoot, dan krijg je je inloggegevens automatisch toegezonden.

Lees ook

Thema-avond over vitaal buitengebied van GemeenteBelangen

RAALTE – GemeenteBelangen Raalte houdt op maandag 25 oktober de thema-avond ‘Toekomstbestendig en vitaal buitengebied’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.