geslaagd mix en match concert

Het Mix & Match concert van Muziekvereniging Ons Genoegen rondom sporthal Hoogerheyne was een succes. Op het jaarlijkse concert kwamen ruim 500 mensen af. Waar anders gesport wordt was de zaal nu een theater omgetoverd.

Een grote groep zangers en zangeressen had op de oproep van Ons Genoegen gereageerd om als projectkoor Mix & Match Salland een bijdrage te verzorgen. Dit koor stond onder leiding van dirigente Juliette Dumoré. Ondersteund door een combo werden klassiekers als “Circle of Life”, “The winner takes it all” en Bohemian Rhapsody ten gehore gebracht. Bij het laatste nummer leverde Jasmijn Utermark een bijdrage. Stralend en vol overgave deed zij Freddy Mercury even vergeten.

Ons Genoegen onder leiding van Jan Jager zette de toon met het thema uit Indiana Jones waarna Schindlers List kippenvel bezorgde. Als je de film hebt gezien herinner je je het meisje met het rode jasje. Er werd effectief gebruik gemaakt van de beamer waar het meisje op getoond werd. Later werd de beamer als krachtig “wapen” ingezet bij het meezingen door het publiek. Opvallend was de uitvoering van Hey Jude. Hierin werd een muzikale overgangstechniek toegepast die het lied een bijzondere klank gaf. Na de pauze startte orkest en koor met Riverdance dat veel technische ritmes kent. Het orkest liet daarbij een sterk staaltje van kunnen horen.

De bijdrage van Davin Mosterd op piano was vooral ondersteund. Ook de Dansgroep van Jasmijn Utermark leverde enthousiaste momenten op die het programma een divers karakter gaf die het publiek kon waarderen.

Na de pauze werd er meer samen gezongen. Het werd warmer in de zaal en er ontstond een muzikale verbondenheid. Liedjes van Doe Maar, Marco Borsato en Frank Boeijen werden massaal meegezongen. De vondst van de avond van het nummer “Brabant” van Guus Meeuwis, nu omgetoverd in “Salland”. Het publiek dankte na het slotwoord van voorzitter alle 130 zangers, musici en dansers met een hartelijk applaus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.