gebr meijer bouwbedrijf klaar voor toekomst

bedrijf de laatste jaren grote projecten uitgevoerd in de renovatie en groot onderhoud. Deze projecten vragen zeer veel aandacht en begeleiding en dat is een van de specialiteiten van Meijer. Naast een uitgebreid standaard programma kan het bedrijf opdrachtgevers altijd een oplossing op maat leveren. Bovendien beseffen de vakkundige en betrokken medewerkers van Gebr. Meijer Bouwbedrijf als geen ander dat voor opdrachtgevers kwaliteit, betrouwbaarheid, prijs, strakke planningen en afspraak is afspraak zijn van groot belang zijn.

De bouwsector heeft het de laatste jaren flink voor de kiezen gekregen door de economische malaise. Kenmerkend voor mededirecteur Hein Meijer van Gebr. Meijer Bouwbedrijf is echter dat hij in moeilijke tijden vooral uitdagingen ziet. Zo ontwikkelde hij – samen met woningcorporatie SallandWonen – een gebouwgebonden energieneutrale en zelfs een gebouw- en gebruikersgebonden energieneutrale woning. Daarmee speelt hij nu al in op de eis van de overheid dat alle nieuwbouwwoningen in 2020 minimaal energieneutraal moeten zijn.

Geen traditioneel denken meer met spouw en metselwerk

Hein Meijer: “Bij de twee onder één kap woningen aan de Venebrugge 28 en 30 in Raalte-Noord hebben we een innovatief bouwsysteem toegepast. Dat betekent prefab, snel en met zo min mogelijk mensen woningen bouwen die uiterst energiezuinig, of nog liever energieleverend zijn. Een spouw en metselwerk kwamen er niet aan te pas. Dat is namelijk een erg traditionele werkwijze die al in de zeventiende eeuw werd bedacht. Wij wilden toekomstgericht werken en hebben daarom gekozen voor een cellenbeton cascosysteem. Daardoor stond het complete casco er al binnen drie werkdagen, gerealiseerd met drie man en een eenvoudige kraan op de bouwplaats. Een geweldige bouwmethode”.

Hoge isolatiewaardes door nieuwe bouwen

Gebr. Meijer Bouwbedrijf loopt voorop met dit nieuwe bouwen. Hein vervolgt: “Om energiezuinig te bouwen moet je anders bouwen. De hoge isolatiewaardes die wij hier halen, kunnen in de traditionele bouw niet zonder grote aanpassingen worden gehaald. Waar de isolatiewaarde bij de vloeren in de traditionele bouw rond de Rc 3 à 4 schommelt, haalt de vloer van deze woningen zonder moeite een veel hogere isolatiewaarde. Op de buitenwanden worden twee lagen isolatie aangebracht met een totale dikte van 16 centimeter, waardoor deze wanden en ook het dak een isolatiewaarde van maar liefst Rc 10 hebben”.

Bij beide woningen is het uitgangspunt dat er geen kosten zijn voor het energieverbruik van de woning. Bovendien wordt bij de gebouw- en gebruikersgebonden energieneutrale woning nog 3500 kWh aan elektra opgewekt. Dat is de hoeveelheid dat een gemiddeld gezin in een jaar verbruikt. Naast dak-, gevel- en vloerisolatie wordt nadrukkelijk gekeken naar de kozijnen, die zijn uitgerust met driedubbel glas en extra aandacht voor kierdichting. Over een aantal jaren is dat de standaard, maar Gebr. Meijer Bouwbedrijf speelt er nu al op in.

Energiezuinig, maar ook wooncomfort

Bij dit nieuwe bouwen is niet alleen gelet op energiezuinigheid, ook wooncomfort was een belangrijke afweging. “In de fundering is een systeem aangebracht om de ventilatielucht in de woning in de winter voor te verwarmen en in de zomer te koelen. Daardoor zijn de woningen zomers lekker koel en in de winter aangenaam warm zonder enige tocht of trek. Door de goede ventilatie wordt de vuile lucht continu vervangen door gefilterde frisse buitenlucht die bijna op kamertemperatuur tochtvrij binnenkomt. Dat is niet alleen comfortabel, maar ook nog eens gezond. De wanden en verdiepingvloeren zijn van cellenbeton. Dat heeft uitstekende akoestische eigenschappen en het houdt de warmte zeer goed vast,” aldus een enthousiaste Hein Meijer.

Aanzienlijke besparing op waterverwarming

De energieneutrale woningen beschikken over in het dak geïntegreerde zonnepanelen en een zonneboilersysteem. Verder is er voor de douche een warmte-terugwin-systeem en een hotfill aansluiting voor de wasmachine. Dat zorgt voor een aanzienlijke besparing op de waterverwarming tijdens het douchen of bij gebruik van de wasmachine.

Neem voor meer informatie contact op met Hein Meijer van:

Gebr. Meijer Bouwbedrijf

Klipperweg 2

8102 HR Raalte

T: 0572 – 35 18 63

E: info@gebrmeijer.nl

I: staging2.gebrmeijer.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.