feestelijk oranjeconcert op raalter carillion

Henk Veldman, beiaardier van Raalte doet doet 30 april mee in het Nationaal Carillonconcert dat door de stichting “Wij treden op” (staging2.wijtredenop.nl) is georganiseerd. Beiaardier Henk Veldman bespeelt het carillon in de toren van de Kruisverheffingskerk van 11.00 uur tot 12.00 uur en heeft een feestelijk programma samengesteld. Natuurlijk wordt met het Wilhelmus geopend.

Bekende traditionele oranjeliederen (“Daar zijn de appeltjes van Oranje weer”) zullen niet ontbreken en ook zullen enkele Argentijnse tango’s ten gehore worden gebracht. Van de Duits/Engelse componist Georg Friedrich Händel zal de “Music for the Royal Fireworks” worden gespeeld en ook Mozarts beroemde Krönungsmesse zal op de lessenaar worden gezet. Van dit stuk, dat maandagavond in de Kruisverheffingskerk in het geheel klinkt, worden enkele delen gespeeld. De bespeling wordt beëindigd met het Koningslied.

Een feestelijk concert dat in samenwerking met de Oranjevereniging Raalte is georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.