expositie tekeningen soepenberg in bibliotheek

In de Bibliotheek aan de Chevalleraustraat in Ommen is een expositie pentekeningen van de Hammenaar Albert Soepenberg te bezichtigen. De minutieuze pentekeningen tonen boerderijen met daarom heen koeien, roodbont en zwartbont. Alleen de koeien zijn ingekleurd, de rest van de pentekeningen is in zwart-wit. Verder zijn er tekeningen van verschillende vogels en dieren die in de vrije natuur te vinden zijn, het Eerder Achterbroek is een geliefde stek.

Soepenberg heeft al van kleins af aan getekend. Op de lagere school en in het vervolgonderwijs stond het tekenen nog als vak op het rooster, waar hij heel blij mee was. Op de landbouwschool gaf een leraar hem het advies zwart-wit te gaan tekenen, zowel met potlood als met inkt. Het werd uiteindelijk inkt. Tijdens zijn werkzame leven in de agrarische sector en in de wegenbouw stond het tekenen op een laag pitje, nu hij gepensioneerd is houdt hij zich er intensief mee bezig. Ook tekent Soepenberg vaak in opdracht.

De expositie is tot en met 9 mei tijdens de openingsuren van de Bibliotheek te bezichtigen. De openingsuren zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 -20.00 uur. Zaterdag 10.00 – 12.00 uur. Dinsdag en donderdag gesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.