erik schut neemt joop elders sanitair over

“We proberen nog flexibeler te zijn en beter op de wensen van de klant in te spelen. Dat waren klanten door de jaren heen al van ons gewend, maar daar focussen we ons nog steeds op.” Echt nieuw voelt het eigendom niet voor Schut. “Het voelde altijd al als mijn eigen bedrijf. Dat krijg je als je de zaak al 16 jaar draait, het voelde ook zo toen ik nog vestigingsleider was.”Door de overname verandert er in de bedrijfsvoering weinig: “Geen nieuwe gezichten, het team blijft zoals het was. Daar gaan we mee door.”

Wel biedt de overname Schut nieuwe kansen. “De showroom is groot genoeg voor nieuwe concepten en daarvoor gaan we hem dan ook benutten. Buiten het volledig ontwerpen van complete badkamers krijgen we ook een assortiment onder de naam Lazy Days. Dat worden lekkere pittige badkamers die snel leverbaar zijn voor een hele scherpe prijs. Klanten kunnen er voor kiezen om de badkamer zelf te monteren of om dat te laten doen. Ze kunnen het zelfs eerst proberen en als het dan niet lukt kunnen ze ons alsnog inschakelen. Bellen voor hulp mag natuurlijk ook altijd.” Op de Lazy Days badkamers worden kwalitatief geen concessies gedaan. “Daar geven we net als op ander sanitair dat bij ons gekocht wordt vijf jaar garantie op.”

De Lazy Days badkamers zijn speciaal geschikt voor mensen die niet per se heel diep in de materie van sanitair willen duiken. “Maar die wel een mooie badkamer willen,” aldus Schut. “Soms verliezen mensen het overzicht, zien ze door de keuzemogelijkheden door de bomen het bos niet meer. Daarvoor is de lijn Lazy Days uitermate goed geschikt.” Lazy Days bevat volgens Schut een best royaal assortiment. “De hardlopers van elke productgroep, aantrekkelijk qua prijs en van elke soort vormgeving een variant.”

De lijn is vanaf heden al te koop, maar de showroom van Joop Elders Sanitair wordt momenteel nog met de lijn ingericht. De verwachting is dat het complete assortiment van Lazy Days vanaf half mei in de showroom aan de Boeierstraat in Raalte te zien.

Door het woningbouwakkoord dat minister Blok recentelijk presenteerde, is de installatie van nieuw sanitair momenteel een stuk aantrekkijker geprijsd. Het BTW-tarief op de arbeid is namelijk sinds 1 maart verlaagd naar 6 procent.

Je vindt Joop Elders Sanitair aan de Boeierstraat 4 in Raalte. Zie ook staging2.joopelders.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.