een zonnig voorproefje van ribs en blues

De middag werd voorzien van een optreden van bluesband Cuban Heels, het bekend maken van de nieuwe Sheriff, een donatie aan de CliniClowns en een voordracht van dorpsdichter Thijs Poelhekke. Aan zon geen gebrek dit weekend.

Maandag maakte Ribs en Blues de laatste namen voor het festival bekend. Met Pinksteren komen Saint Jude, Drippin’ Honey en Beans & Fatback naar Raalte. In totaal doen 21 acts hun kunstje op het festivalterrein op de Domineeskamp.

De Britse groep Saint Jude rondom frontvrouw Lynne Jackaman is uitgegroeid tot een veelgevraagde live act met het unieke predicaat “ Rolling Stones goedgekeurd”. Waarom? Stones gitarist Ronnie Wood en zelfs Jimmy Page behoren tot de fans en delen af en toe het podium met de groep die naam maakt met hun opwindende “Freak ’n Roll” show.

Drippin’ Honey komt uit eigen land en is terug van weggeweest. Halverwege de jaren ‘90 ontstaan rondom mondharmonicaspeler Kim Snelten die speelde in The Jack of Hearts. Drippin’ Honey refereert aan bands als The Paladins, The Red Devils, en Lester Butler’s 13, bij wie zij regelmatig het voorprogramma verzorgden.

Lefties Soul Connection-lid Onno Smit begon 3 jaar geleden de band Beans & Fatback. Een band met een voorliefde voor rauwe rootsmuziek uit de zuidelijke Amerikaanse staten. Wat begon als een studio project groeide binnen de kortste keren uit tot een van de meest energieke acts in het Nederlandse live circuit

De complete timetable staat op staging2.ribsenblues.nl De kaartverkoop voor de openingsavond op zaterdag 18 mei met Level42, 10CC en DeWolff is in volle gang. Uitsluitend voor deze avond zijn kaarten a 17,50 euro online te koop en bij de voorverkoopadressen in Raalte en Luttenberg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.