dz 32 meldingen van agressie

Het Deventer Ziekenhuis heeft het afgelopen jaar 32 meldingen van agressie in het ziekenhuis gehad. “Maar in een ziekenhuis speelt altijd het probleem dat niet alles wordt gemeld en agressie soms door een ziekte wordt veroorzaakt (waardoor men soms ook weer niet de noodzaak ziet het te melden)”, zegt Rob van Putten, woordvoerder van het Deventer Ziekenhuis.

“Hoe groot werkelijk het probleem is, weet ik dus niet. Wel dat agressie in Salland minder voorkomt dan in het westen van het land.”

Het Algemeen Dagblad meldde maandagochtend dat personeel in ziekenhuizen in heel Nederland in totaal ruim 4.5000 keer per jaar het slachtoffer is van geweld. In 1.200 van de gevallen gaat het om fysiek geweld, zoals slaan en schoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.