drukte van jewelste op gratis dorsdag

Het was vanmorgen vroeg al een drukte van jewelste op de Dorsdag van de Salland Ploffers. Toen de vorst nog zichtbaar op het platteland lag, tuften de deelnemers met hun historische trekkertjes en andere machinerie naar de Hogebroeksweg in Raalte om zich op te maken voor een lekker dagje praten over de tijd van toen. Tegen het middaguur stond de parkeerplaats vol met bezoekers en was het het een komen en gaan van bezoeers op het boerenerf van de familie Heuven.

De Salland Ploffers organiseren hun dorsdag tegelijk met het Historisch Festival in de magene aan de Hogeweg in Raalte. Grote verschil is de invulling van de dag. De Salland Ploffers houden het bij het leven van vroeger op de boerderij en de machines die daarbij gebruikt werden. Het Historisch Festival heeft er een heel festival omheen gebouwd.

De liefde voor hun machines straalt er bij de Salland Ploffers van af. Trots vertellen (een stuk of honderd!) eigenaren over hun ploeg, grijper, eentakt-trekker of complete melkinrichting voor in de wei. Maar met even veel liefde staat die zelfde eigenaar even later bij de buurman diens verhaal aan te horen. En aan bezoekers vertellen ze met alle liefde het zelfde verhaal nog eens. Alles doet, alles werkt, alles glimt.

Je kunt er zondag nog tot een uur of 17.00 een kijkje gaan nemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.