deventer zet vraagtekens bij ambulancepost

Eén van de ambulances die gestationeerd is in de Nijmegenstraat in Deventer, wordt verplaatst naar een nieuwe post aan de N348 bij Schalkhaar. Daardoor zou de gemeente Olst-Wijhe beter bediend worden. VVD Deventer zegt scherp te gaan zien dat Deventer hier niet onder leidt.

Naar aanleiding van berichten over de verplaatsing van een ambulance benadrukt de VVD-fractie in de gemeenteraad van Deventer nog eens het belang van goede ambulancezorg. “Die is letterlijk van levensbelang”, stellen fractievoorzitter Hennie Eltink en woordvoerder Victor Miedendorp de Bie. Ze willen dan ook van het Deventer college van B&W de absolute garantie dat de aanrijtijden in de gehele gemeente Deventer in iedere geval niet langer worden en bij voorkeur structureel verbeteren.

Met de verplaatsing zou een bedrag gemoeid zijn van zes ton: “We vragen ons af of de dienstverlening dan wel de aanrijtijden dusdanig worden verbeterd dat dit een dergelijk bedrag rechtvaardigt.”

De liberalen zijn nog niet overtuigd van de voordelen die het plan zou moeten brengen, maar willen het wel een kans geven: “Op voorwaarde dat we over een half jaar de resultaten van een evaluatie krijgen. Mochten die tegenvallen, dan zal gezocht moeten worden naar een alternatief.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.