de nieuwe stempel opent dauwpop

De Raaltese band De Nieuwe Stempel heeft zaterdag de finale van de Rabo Music Rally gewonnen. De band wist zowel publiek als de jury te overtuigen en wint een optreden op Dauwpop op 9 mei in Hellendoorn.

Via online platform OverUit kon het publiek al weken lang stemmen. The Good Hand uit Zwolle en de Nieuwe Stempel behaalden allebei 40 procent van de stemmen. Gisteravond tijdens de finale in De Lantaarn in Hellendoorn kon het bezoekende publiek ook een stem uitbrengen. De combinatie van publieksstemmen en het oordeel van de vakjury bepaalden de winnaar.

Het publiek zag in De Lantaarn achtereenvolgens de bands: Hubble Orkestar, De Nieuwe Stempel, Pauw, De Pioniers, The Road Home en the Good Hand optreden.

Naast de openingsspot op Dauwpop ontving de band een cheque van directeur van Rabobank West Twente, Pieke Zwart, die garant staat voor gratis studio tijd in de Hill Road Records Luttenberg, een fotoshoot van “Bullet Ray” van Olphen, een interview en optreden in RTV Oost programma EDNED, een voorprogramma in Metropool Hengelo en een bandcoachingstraject.

De Nieuwe Stempel zal op 9 mei het podium betreden op Dauwpop naast grote acts als Kaiser Chiefs, Will & The People, Caro Emerald, Andy Burrows, Kensington, Therapy?, Don Diablo, Sidney Samson, De Kraaien, Bökkers, Blaudzun en nog veel meer.

De voorverkoop voor Dauwpop is reeds begonnen via staging2.dauwpop.nl en de lokale adressen. Tickets kosten 45 euro, een kinderticket (8 t/m 14 jaar) kost 10 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.