dalfsenaren met carel kraayenhof in de spiegel

Het Hanzeorkest geeft, samen met Carel Kraayenhof, een spetterende muzikale show met Zuid-Amerikaanse muziek op zaterdag 25 mei in de Spiegel te Zwolle. Carel Kraayenhof is de bandoneonist die landelijke bekendheid verwierf bij het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Máxima met ‘Adiós Nonino’.

Het Hanze-orkest bestaat al bijna 25 jaar en sinds dirigent Frank Adams voor het orkest staat, zitten alle orkestleden op het puntje van hun stoel. Frank is een inspirerende dirigent die het maximale uit alle spelers weet te halen en dat levert spectaculaire concerten op.

Het orkest vraag veel van de orkestleden, maar dat is nou precies waar ze voor gaan. Elisabeth van Aerde (viooldocent) en Lammert de Graaf (trompet) komen uit Dalfsen . Samen met zo’n 40 andere (semi-)professionele orkestleden zitten ze elke woensdagavond in het Celeanum in Zwolle bevlogen te repeteren.

Frank Adams was onlangs in Argentinië, waar hij als gastdirigent met een paar Argentijnse orkesten heeft gewerkt. Hij weet dus precies wat er moet gebeuren om het orkest de echte Zuid-Amerikaanse schwung te geven. Op het programma staan werken van Arturo Márquez, Alberto Ginastera, Silvestere Revualtas en natuurlijk de wereldberoemde Ástor Piazzolla.

Wie herinnert zich niet de traan van Máxima tijdens het gevoelig gespeelde ‘Adiós Nonino’. Extra leuk om zo kort na de inhuldiging van onze nieuwe koning en koningin Carel Kraayenhof live in Zwolle te kunnen horen. Het Hanzeorkest voert ook composities van Kraayenhof uit. Kraayenhof geldt bij kenners als een van de grootste bandoneonisten sinds Ástor Piazzolla. Het bekende ‘Adiós Nonino’ zal uiteraard op het concert niet ontbreken.

Concert: zaterdag 25 mei 2013

Aanvang concert: 20.15u

Zaal: De Spiegel, Spinhuisplein 14, 8011 ZZ te Zwolle

Kaarten te verkrijgen via: bespreekbureau tel: (038) 4 288 288, of via website van de Spiegel: http://staging2.odeondespiegel.nl/

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.