dalfsen wint en blijft in de race voor de titel

Dalfsen won maandagmiddag in Luttenberg met 5-3 van SDOL. Daarmee blijft het in het spoor van koploper Broekland (Broekland won met 0-3 van Wesepe), en is de titelstrijd allesbehalve al beslist. Met een wedstrijd minder en drie punten achter op Broekland kan er nog alles gebeuren in de vijfde klasse. Promoveren staat al zo goed als vast voor Dalfsen, de nummers 1 tot en met 3 promoveren direct naar de 4e klasse van het zondagvoetbal.

“De overwinning was echt wel terecht,” vertelde Dalfser verdediger Koen Sloot na afloop. “Al was het niet een hele beste wedstrijd”. Hij bekeek de wedstrijd vanaf de zijlijn, omdat hij voor 1 wedstrijd geschort was, en kwam dus niet zelf in actie. Hij verzamelde vier gele kaarten tot dusver, met een schorsing als gevolg.

Op sportpark de Achterberg zorgde Erik Koedijk voor een vliegende start voor Dalfsen. Al na 3 minuten was het raak. De aanvaller profiteerde van een balletje over de verdediging, die hij langs de doelman tikte. Ronald Kooijman verdubbelde een kwartier later de stand met een afstandsschot van 20 meter.

Tien minuten na rust kende de scheidsrechter een strafschop toe aan SDOL, vanwege een veronderstelde handsbal in de Dalfserse verdediging. Tiemen Booijink benutte de kans van 11 meter en bracht SDOL op 1-2.

Vijf minuten later was het alweer Chiel Huisjes die 1 op 1 kwam met de doelman van SDOL na een steekbal van Sjoerd Klarenbeek. Huisjes rondde koelbloedig af en vergrootte de voorsprong voor Dalfsen. Vincent Jansen of Lorkeers, die net het veld inkwam, maakte vervolgens twee doelpunten waardoor Dalfsen op een 1-5 voorsprong kwam.

Waar Dalfsen al dacht dat het er was, scoorde SDOL in de slotfase twee keer. “Gemakzucht,” verklaarde Sloot. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg de man van de openingstreffer, Erik Koedijk, een rode kaart. Hij kreeg een bal in de diepte, tussen de verdediging en de doelman in, waar hij vol voor ging. De doelman was eerder bij de bal en Koedijk gleed uit, daardoor kwam hij in botsing met hem. De scheidsrechter trok hier de rode kaart voor. “Grootste onzin,” oordeelde Koen Sloot.

Ook trainer Patrick Dijkstra was het niet eens met de wijze waarop de scheidsrechter de wedstrijd floot. Hij kreeg hiervoor na afloop van de wedstrijd een rode kaart voor, wegens commentaar op de leiding.

Dalfsen ontvangt over zes dagen Nieuw Heeten thuis en moet het doen zonder topschutter Koedijk, dit seizoen al goed voor 17 doelpunten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.