concert overijssel kamerkoor in wijhe

In de Nicolaaskerk in Wijhe geeft het Overijssels Kamerkoor, onder leiding van dirigent Eugène van Boheemen, het voorjaarsconcert. In het concert op 13 april staan werken van componisten uit de Baltische landen en de Verenigde Staten op het programma.

De titel van het concert is Plainscapes. Het verwijst naar het vlakker landschap van Letland, dat door het koor bezongen wordt. Hierbij begeleid door viool, cello en piano. De componist, waarvan meerdere werken worden uitgevoerd, is Peteris Vasks. Het zal voor velen een verassing zijn dat koormuziek ook zó kan klinken. Componist Arvo Pärt mag ook niet ontbreken. Adagio, een bewerking van één van de sonates van Mozart voor drie instrumenten.

De Verenigde Staten worden vertegenwoordigd door Hindemith (Nine Short Songs), Barber en Lauridsen. De laatste twee schreven muziek op dezelfde tekst van de dichter Dickinsons “Sure on this shining night”. Instrumentale medewerking aan deze avond verlenen: Paula Hopster: piano, Esther de Boer: cello en Adriaan Stoet: viool.

Het concert wordt zaterdagavond 13 april gehouden in de Nicolaaskerk te Wijhe. De is aanvang 20.30 uur. Entree is 15 euro en kaarten in voorverkoop zijn 12,50 euro bij de koorleden (onder andere via 0572-355022) en info@overijsselskamerkoor.nl CJP 8 euro en kinderen onder de 18 zijn gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.