carmel metselt schoolplein springplank

Leerlingen van het Carmel College van de Sector Techniek van het VMBO zijn muurtjes voor het schoolplein van Brede School de Springplank aan het metselen. In tijden van bezuinigingen moest er gewerkt worden met een beperkt budget. De schoolpleincommissie heeft daarom contact gezocht met het Carmel College Salland. Dit heeft geleid tot een mooie samenwerking.

Het metselen wordt gedaan om het terrein van het Carmel College om vervolgens de muurtjes vanuit Raalte naar Heino te transporteren. De muurtjes worden in delen geplaatst. het mes snijdt hierbij aan twee kanten, de leerlingen zijn maatschappelijk betrokken en de Brede School de Springplank krijgt op deze manier toch een mooi schoolplein.

De kinderraad ziet nu zijn hele top drie gerealiseerd. Mooie muurtjes waar je je tijdens verstoppertje spelen achter kunt verschuilen, een plein waar je je goed kunt bewegen en waar ook veel te ontdekken is.

Stichting De Mare en KOOS worden samen eigenaar van de nieuwe brede school. In deze brede school zijn openbaar basisonderwijs, kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuterwerk gehuisvest. Carinova is vertegenwoordigd met maatschappelijk werk en thuiszorg. Verder maken Obalo, logopedie, diëtiek en fysiotherapie deel uit van de brede school. Er is ook aanbod op gebied van typelessen, yoga, muziek en kinderkookworkshops. De Mare wordt eigenaar van de ruimte voor het basisonderwijs en het inlooppunt CJG. KOOS wordt eigenaar van de ruimte voor opvang en peuterwerk.

De betrokken partijen hebben in de ontwerpfase intensief met elkaar nagedacht over de samenwerking in de brede school. Hierdoor wordt de brede school een voorziening waarin de partijen meerdere ruimtes met elkaar delen en een vernieuwend en integraal ontwikkelingsprogramma aanbieden. Het doel is om vanuit een hechte samenwerking onderling en vooral met de ouders de kinderen van 0-13 jaar zo goed mogelijk te begeleiden in hun ontwikkeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.