broekland wint topper in 5h

In de Vijfde Klasse H is de topper tussen Broekland en Dalfsen zondagmiddag geëindigd in 3-1. Door deze zege neemt de ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst een voorschot op het kampioenschap. De voorsprong op Dalfsen bedraagt nu negen punten, al hebben zij nog wel een wedstrijd tegoed.

“Het was een echte topper,” vond Broekland-trainer Arnoud Rouwenhorst. “Het ging tussen twee ploegen die wilden voetballen en ook konden voetballen.” Er werd dus aanvallend gespeeld, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Beide ploegen hadden het verdedigend goed staan en gaven weinig weg. Het eerste echte gevaar kwam uit een standaardsituatie en onmiddellijk was het raak. Aron Schiphorst krulde namens Broekland de bal fraai over de muur en opende zo de score. “De vrije trap was wel wat makkelijk gegeven,” vond onze Dalfsen-reporter langs de lijn.

Ook na de 1-0 konden er niet veel kansen genoteerd worden en de gelijkmaker viel eveneens uit een spelhervatting. Vlak voor rust werd Dalfsen-aanvaller Remco Hultink neergelegd in het strafschopgebied van Broekland, waarop scheidsrechter Drenth gedecideerd naar de stip wees. Het terecht gegeven buitenkansje was wel besteed aan clubtopscorer Chiel Huisjes, hij maakte zijn negentiende competitietreffer van dit seizoen. Met 1-1 zochten beide ploegen de kleedkamers op. “Een terechte ruststand,” aldus Rouwenhorst.

De tweede helft hadden de beide keepers meer te doen. De eerste grote kans diende zich al drie minuten na rust aan. Erik Koedijk, die in afwachting van zijn beroep tegen zijn schorsing speelgerechtigd was, had zijn ploeg op voorsprong kunnen schieten. Hij zag zijn inzet gekeerd worden en onmiddellijk schakelde Broekland om. Een lange bal werd doorgekopt door Stefan van der Vegte en kwam voor de voeten van Menno Holleboom. Hij kwam oog in oog met doelman Coen Scheperboer en schoof de bal beheerst onder hem door: 2-1.

Tien minuten na deze treffer viel de 3-1. Aron Schiphorst had de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied en krulde de bal schitterend in de bovenhoek. Het was alweer zijn 25e goal van het seizoen. “Het was absoluut nog niet beslist na de 3-1,” vond Rouwenhorst. “Dalfsen ging alles of niet spelen en we hebben allemaal Dortmund – Malaga gezien deze week, je weet het dus maar nooit. Bovendien vloeiden bij ons de krachten weg, het kostte veel energie om Dalfsen onder druk te zetten. In de slotfase moesten we dus nog alle zeilen bijzetten.”

Tijdens het laatste half uur kregen beide ploegen genoeg mogelijkheden. Dalfsen ging risico’s nemen, creëerde wel kansen, maar gaf achterin veel ruimte weg. Doordat Broekland uit de tegenaanval deze ruimtes niet wist te benutten, bleef de definitieve beslissing uit. In de extra tijd kreeg Dalfsen-aanvoerder Sjoerd Klarenbeek nog een vrije schietkans, maar ook hij kwam niet tot scoren: het bleef bij 3-1. “Weinig op af te dingen,” zei onze Dalfsen-reporter. “Broekland was feller, fanatieker. Een terechte overwinning.”

Door deze zege neemt Broekland een voorschot op het kampioenschap in de Vijfde Klasse H. De ploeg staat nu maarliefst negen punten voor op runner-up Dalfsen, al hebben de Oranjehemden wel een wedstrijd meer gespeeld. Rouwenhorst: “We zijn nog geen kampioen, dat zijn we pas als de rest ons niet meer kan inhalen. Maar dit mogen we natuurlijk niet meer weggeven. Als dat wel gebeurt, hebben we het volledig aan ons zelf te wijten.”

Volgende week gaat Broekland op bezoek bij hekkensluiter Epse, waar het mogelijk al kampioen zou kunnen worden. Dalfsen krijgt woensdag alweer de kans om de bittere nasmaak weg te spoelen, ook zij gaan op bezoek bij Epse.

Stand bovenin:

1. Broekland 19 – 52

2. Dalfsen 18 – 43

3. Holten 18 – 40

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.