Home / archiefcentraal / boek over johanna van buren gepresenteerd

boek over johanna van buren gepresenteerd

Het boek ‘Oonze Jehenna, Johanna van Buren en haar lezers’ werd zondag 21 april gepresenteerd. De laatste tien jaar is er veel nieuw materiaal over de streektaaldichteres Johanna van Buren tevoorschijn gekomen in de vorm van gedichten, foto’s, radio interviews, brieven en andere egodocumenten. Auteur Dinand Webbink heeft dit historisch materiaal verzameld en nauwkeurig onderzocht. In een leesbare stijl doet hij verslag van zijn zoektocht.

De hoofdstukken één, twee en drie behandelen de eerste helft van Johanna’s leven. Ze was toen als dichteres nog nauwelijks bekend. Deze periode uit haar leven is wel van groot belang geweest voor de ontwikkeling van haar dichterschap.

De dichteres overleed meer dan een halve eeuw geleden. Haar belangrijkste werk schreef ze voor de Tweede Wereldoorlog. Toch wordt er nog steeds werk van haar op muziek gezet, ook door popmusici. Basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs besteden regelmatig aandacht aan haar werk.

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.