boek over johanna van buren gepresenteerd

Het boek ‘Oonze Jehenna, Johanna van Buren en haar lezers’ werd zondag 21 april gepresenteerd. De laatste tien jaar is er veel nieuw materiaal over de streektaaldichteres Johanna van Buren tevoorschijn gekomen in de vorm van gedichten, foto’s, radio interviews, brieven en andere egodocumenten. Auteur Dinand Webbink heeft dit historisch materiaal verzameld en nauwkeurig onderzocht. In een leesbare stijl doet hij verslag van zijn zoektocht.

De hoofdstukken één, twee en drie behandelen de eerste helft van Johanna’s leven. Ze was toen als dichteres nog nauwelijks bekend. Deze periode uit haar leven is wel van groot belang geweest voor de ontwikkeling van haar dichterschap.

De dichteres overleed meer dan een halve eeuw geleden. Haar belangrijkste werk schreef ze voor de Tweede Wereldoorlog. Toch wordt er nog steeds werk van haar op muziek gezet, ook door popmusici. Basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs besteden regelmatig aandacht aan haar werk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.