bloembollen kijken op opentuindagen

Op de zondagen 21 en 28 april kun je een bezoek brengen aan de tuin van Nynke Atsma en Rudy de Heus in Luttenberg. Op andere dagen is een bezoek alleen mogelijk op afspraak. De tuin van Nynke en Rudy is een bezienswaardigheid vanwege de bloembollen.

Drie jaar geleden werden door het Internationaal Bollen Centrum vierduizend bollen geplant naar ontwerp van Jacqueline van der Kloet. Daarna werd de tuin bezocht door tuinfotografen uit tien verschillende landen. De tuin van Nynke en Rudy diende als voorbeeld voor de wijze waarop bollen kunnen worden toegepast tussen vaste planten.

Sinds de actie van het bollencentrum is bij Nynke de bollengekte toegeslagen. Veel bollen komen elk jaar terug. Ook worden er in het najaar steevast bollen bij geplant. De voorjaarsopenstelling in 2010 was zo’n succes dat dit inmiddels een traditie is geworden.

De tuin van Nynke en Rudy is te vinden aan de Oude Twentseweg 26 in Luttenberg. De tuin is open van 10.00 tot 17.00 uur. Een bezoek kost 4,50 euro. Dat is inclusief een kopje thee of koffie met wat lekkers. Leden van Groei en Bloei en donateurs van de Nederlandse Tuinenstichting mogen gratis naar binnen. Meer informatie vind je op staging2.rudyennynkestuin.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.