Home / archiefcentraal / bestuurders massaal tegen fusie gemeente

bestuurders massaal tegen fusie gemeente

De noodzaak om samen te werken is volgens 85% van de bestuurders in Overijssel groter dan ooit gezien de vele extra taken die gemeenten moeten gaan uitvoeren. 95% van de overheden zoekt dan ook actief naar samenwerking met collega-overheden. Driekwart van de bestuurders is van mening dat de eigen organisatie eigenlijk meer zou moeten samenwerken met andere overheden.

Bijna driekwart van de bestuurders in Overijssel geeft aan dat hun organisatie al intensief samenwerkt op onderdelen van de bedrijfsvoering. Een volledige ambtelijke fusie is voor minder dan 10 procent van de bestuurders een optie die wordt overwogen. Als andere vorm van samenwerking worden vooral een beleidsinhoudelijke en ambtelijke samenwerking genoemd. Een volledige fusie als vorm van samenwerking wordt niet of nauwelijks genoemd .

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.