atl neemt bedrijven in raalte en heino over

Auto Techniek Luttenberg B.V. neemt per 1 mei Bosch Car Service Raalte en Heino over. Een forse uitbreiding dus. De komst van een nieuwe generatie ( zonen Rutger en Guus) was voor ondernemer Henri Kleine Toereers een goede aanleiding om nu ook buiten Luttenberg actief te worden.

“Dit kwam mooi op ons pad. Met Raalte en Heino erbij denken we onze markt- en concurrentiepositie in de streek verder te versterken. Er is volgens ons veel potentieel in beide dorpen voor een universeel BOVAG-autobedrijf waar je voor verkoop, lease en onderhoud en reparatie van alle merken terecht kunt,” aldus Kleine Toereers.

De nieuwe generatie zal de dagelijkse leiding in handen krijgen in de drie vestigingen. Guus richt zich daarbij vooral op verkoop van auto’s en ondersteuning van de werkplaats. Rutger zal de organisatie en bedrijfsvoering op zich nemen. Hun vader zal nog enkele dagen per week in het bedrijf in Luttenberg actief zijn.

De twee overgenomen autobedrijven in Raalte en Heino hebben een moeilijke periode achter de rug met onder meer een faillissement vorig jaar. Henri Kleine Toereers is er echter van overtuigd dat er meer dan voldoende animo is onder het autopubliek in Raalte en Heino. “We beginnen weer met de verkoop van zowel nieuwe als gebruikte auto’s, dat heeft het afgelopen jaar niet meer plaatsgevonden.” Het huidige aantal monteurs in Raalte en Heino zal ongewijzigd blijven, evenals de naam Bosch Car Service.

De bedrijven in Raalte en Heino zijn, net als de vestiging in Luttenberg, aangesloten bij Bosch Car Service, een overkoepelende serviceorganisatie met een goede uitstraling en sterk imago. Die steunt en adviseert in totaal zo’n 375 zelfstandige autobedrijven in Nederland, bijvoorbeeld met vakcursussen, het leveren van goede testapparatuur, maar ook met kwaliteitsmaterialen en onderdelen voor auto’s.

Na 25 jaar gewerkt te hebben als aftersales manager bij de gerenommeerde BMW-dealer Oldenhof in Enschede begon de geboren en getogen Luttenbergse boerenzoon Henri Kleine Toereers in 2002 (als 50-jarige) samen met echtgenote Elly met Bosch Car Service Auto Techniek Luttenberg BV, in de volksmond ATL. BMW-rijders uit het hele land komen speciaal naar het Luttenbergse autobedrijf voor reparatie en onderhoud aan hun auto.

Opvallend is dat in de loop der jaren aan de Luttenbergerweg een flink aantal extra activiteiten is toegevoegd aan het autobedrijf, onder andere tweewielers, tuin- en parkmachines, het tankstation, bloemenboetiek/shop en een carwash.

De stap om uit te breiden in Raalte en Heino is ongeveer een verdubbeling van de huidige bedrijfsomvang. Het past goed bij het versterken van de marktpositie in de streek, zeker nu de nieuwe generatie Kleine Toereers aan het roer komt te staan. Opvallend detail, Rutger en Guus horen bij een drieling, alleen hun drielingzus heeft niet voor het autovak gekozen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.