Home / archiefcentraal / afpersing dokken of auto in de fik

afpersing dokken of auto in de fik

Bewoners van de Kerslagen in Lierderholthuis worden afgeperst. Een onbekend persoon wil geld zien, anders steekt hij de auto van bewoners van de straat in brand. Afgelopen weekend gingen er een auto in en twee carports in vlammen op. De schrijver van de afpersingsbrief stelt de stichter van die brand te zijn. Hij wil 200 euro zien of anders sticht hij nog meer branden.

Hij geeft de bewoners van de straat een week om te betalen. “Zoals je hebt gezien heb ik in de straat al een auto in de brand gestoken. Als je niet wil dat ik jouw auto in de brand steek dan moet je het volgende doen,” schrijft de afperser. Vervolgens verwijst hij naar de websitewww.bitonic.nl en geeft aan met welke code de bewoners moeten betalen.

“Niet betalen en/of naar de politie stappen dan zal jouw auto binnenkort aan de beurt zijn. Als je auto ergens anders zet dan vind ik hem ook wel. Je hebt een week om te betalen,” schrijft de afperser.

Een anonieme bron meldt Salland Centraal dat de hele straat een brief heeft gekregen. Volgens hem zou de politie al ingelicht zijn.

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.