adelaarshorst volste stadion in jupiler league

De Adelaarshorst is tijdens thuiswedstrijden het volste stadion van de Jupiler League. Dat blijkt uit het Fan Onderzoek dat de Eredivisie en de Jupiler League hebben gepresenteerd. Het stadion was tot de winterstop gemiddeld voor 72,55 procent gevuld. Dat betekent dat 4.861 plekken van de 6.700 bezet waren.

Het is voor het vierde opeenvolgende jaar dat de clubs hun fans volop de gelegenheid bieden om zich uit te spreken over welke zaken hen tevreden stemt én waar ruimte is voor verbetering. In totaal waren maar liefst 55.000 seizoenkaarthouders en clubkaarthouders van alle clubs uit de Eredivisie en Jupiler League bereid om mee te denken over de beleving van hun club. Hiermee werken de clubs op unieke en collectieve wijze aan de fanbeleving in Nederland. Het onderzoek is bovendien het meest omvangrijke Fan Onderzoek van Europa.

Sinds het seizoen 2009/10 voeren de Eredivisie en Jupiler League in samenwerking met KNVB Expertise en Blauw Research het Fan Onderzoek uit. Hierin worden onderwerpen die voor de fans van belang zijn onder de loep genomen zoals wedstrijdbezoek, sfeer, voetbal en maatschappij, veiligheid en sportiviteit, kaartverkoop en mediagebruik. Naast dit algemene divisiebrede rapport ontvangen alle clubs bovendien een specifieke rapportage met betrekking tot de uitkomsten van hun eigen achterban.

Een aantal opvallende resultaten met betrekking tot Jupiler League fans over het seizoen 2012/13 zijn:

– De Jupiler League wordt door de supporters gezien als een toegankelijke en verrassende league

– 70 procent van de supporters met kinderen neemt hun zoon of dochter wel eens mee naar het stadion. Deze supporters zijn vaker tevreden over de kindvriendelijkheid dan supporters die hun kinderen niet meenemen naar het stadion

– Volgens supporters is er vrijwel geen sprake van onveiligheid in de stadions van de Jupiler League. Negatieve situaties zoals spreekkoren komen weinig voor

– Supporters vinden het belangrijk dat hun club zich bezighoudt met maatschappelijke activiteiten. Ze zien graag dat hun club een proactieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van de wijk, stad of omgeving waarin de club zich bevindt

– Ruim 70 procent van de supporters vindt dat het Respect en de Sportiviteit in de Jupiler League uitstekend is. Bijna alle supporters voelen zich welkom in het stadion