acht startbewijzen fbk games uitgereikt

Tijdens de “IK Lekker fit!? Kidsrun” in Haarle haalden acht kinderen een startbewijs voor de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo. De snelste lopers van de “IK Lekker fit!? Kidsrun” kregen deze startbewijzen. “Die startbewijzen zijn echt gewild bij de kinderen. Wat een enthousiasme; het liefst willen ze allemaal naar Hengelo”, zegt Gea Luttels namens Zilveren Kruis Achmea, één van de initiators van het ‘IK Lekker fit!?’ project. De insteek van de IK Lekker fit!?’ Kidsrun is dat meedoen belangrijker is dan winnen. De kinderen maken zo op een laagdrempelige manier kennis met de loopsport.

Maar liefst 140 kinderen deden mee aan de wedstrijd “IK Lekker fit!? Kidsrun” tijdens de Landal-loop in Haarle. Het was met net boven nul maar dat weerhield de kinderen er niet van mee te doen. De wedstrijd werd gehouden op de Hellendoornse Berg en had een afstand van een kilometer.

Winnaars in de jongste categorie tot en met 9 jaar werden Jonas Phijffers van organiserende vereniging Atletics uit Nijverdal en Britt Roos uit Hoogeveen. Beide waren al in het bezit van een startbewijs uit een eerdere run. Dus gingen de startbewijzen in Haarle naar Thijs van Brouwershaven (van Daventria), Mart Tijhuis (uit Nijverdal), Janouk Kroes (van Cialfo) en Madelief Luning (van Atletics).

Bij de jongens in de categorie van 10 tot en met 12 jaar ging Mart Nijhuis van MPM Hengelo met de winst en een startbewijs aan de haal. Naast hem kreeg ook Liam Hilberink uit Nijverdal zo’n felbegeerd ticket. Bij de meisjes was Lotte Geelen van Atverni de beste, maar zij loopt al een andere wedstrijd in Hengelo, waardoor Bea Post en Marjolien Klaren, beide van Atletics, zich mogen gaan voorbereiden op de finale in Hengelo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.