50 plussers blijven actief meedoen in ommen

Doordat mensen langer thuis willen blijven wonen en opname in een verzorgingshuis lastiger c.q. duurder wordt, is zelfredzaamheid steeds belangrijker. Om met Ton van Mourik, een van de organisatoren, te spreken: “Ieder mens heeft een zelfstandigheidwens.”

Het Vrouwencluster en het Senioren Platform van de WMO-raad van de gemeente Ommen organiseren daarom een markt waar 50-plussers informatie kunnen krijgen hoe ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Die markt vindt plaats op vrijdag 19 april wordt er in het gemeentehuis van Ommen. Het thema is: 50-plussers (blijven) actief meedoen in Ommen.

Je kunt als oudere vaak een beroep doen op vrijwilligers, familie en vrienden, maar hulp van die kant is niet oneindig. Goed voorbereid zijn op het ouder worden en weten waar je hulp vandaan kunt halen, bijblijven, juist op het gebied van moderne media, is belangrijk. Hoe gebruik je aan een i-Pad, een e-reader, een laptop of Facebook? Goed blijven zien, mee blijven doen aan activiteiten, hulp bij het gebruik van de computer: er is van alles mogelijk. Als je als oudere niet deelneemt aan hetgeen geboden wordt, ligt eenzaamheid op de loer. En helaas voelen veel ouderen zich toch eenzaam. “Niet nodig!”, zegt organisator Thea van Schaik beslist, “Je kunt aan van alles meedoen. Als je het niet prettig vindt om alleen ergens heen te gaan, vraag dan iemand om samen te gaan of neem contact op met het Vrijwilligerssteunpunt.”

Tal van organisaties zijn vrijdag 19 april vertegenwoordigd die mensen advies kunnen geven bij het zelfstandig blijven wonen. Er is een discussietafel waar aan de hand van stellingen van gedachten gewisseld kan worden. Deelnemers zijn onder andere: de bibliotheek, SeniorWeb, Nijenhaghen Activiteitencentrum, Voscomtronics, Repair Café en Visio Hoogeveen. Natuurlijk zijn er leden van de WMO-raad ter plaatse, evenals wethouder Ko Scheele, om vragen op allerlei gebied te beantwoorden, ondermeer over de op handen zijnde wijzigingen van de AWBZ. Vrijdag 19 april: 14.00-16.30 uur gemeentehuis Ommen. Voor informatie: Thea van Schaik 0529-455037 of Wil Ligtenberg 0529-457196

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.