3koteboebo sluit hoftheater met lachsalvos

3Koteboebo bestaat uit Hans Kolkman, Mark te Boekhorst en Wilco Boksebeld uit Lettele. Vroeger, toen John Zwiers er nog bij zat, heetten ze Zwiekoteboebo. Met de Duivenmelkers trokken ze het Hoftheater in Raalte vol, net als zaal Braakhekke in Bathmen dat ze vrijdagavond en dat weekend er voor plat speelden.

De optredens waren benefitconcerten voor De Zonnehof, school voor speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen van 4 tot 20 jaar. De school staat in Raalte en heeft een regionale functie voor heel Salland. 3ko speelde gratis, kaartverkoop en een fooienpot waren de winst

Kerel, wat een lol. De heren zetten de prachtigste typetjes neer en zijn kunstenaars in het vertalen van zo’n typetje. Niet alleen met verkleedpartijen, maar ook met mimiek, thema’s, woordkeus en accent. Een Turkse schoonmaker, twee toiletjuffrouws, Marijke Helwegen, cowboys, Hells Angels, ballerina’s, ICT-deskundige… Maar vooral het dagelijks bestuur van de plaatselijke duivenverenging dat in rouw is omdat postduif Gerrit niet terug gekomen is.

En alles, bijna alles, gaat gewoon in het Sallands dialect. Daardoor trekken de heren ook deels publiek dat anders niet zo gauw naar de schouwburg zou gaan. En daardoor is het speelgebied vermoedelijk ook wel wat klein. Salland, misschien Drenthe? En dat is donders jammer, want de rest van Nederland mist daarom wel wat.

Wie 3Koteboebo wil zien moet wachten tot volgend jaar. 18 Januari staan ze in Welsum, 22 februari in Braakhekke Bathmen, 22 maart in de Carrousel in Ommen en 25 april weer in het Hoftheater in Raalte.

DVD-tjes zijn ook te koop. Bij de firma Roessink, Kapsalon Annemiek en Tankstation Welgraven. Dat zou zo maar een grap uit de show kunnen zijn, maar het is echt waar. Kijk maar even op de site van de heren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.