2000 basisschoolleerlingen lopen koningsroute

Vrijdagochtend verzamelden ruim 2000 basisschoolleerlingen uit Raalte zich op de Domineeskamp voor de Koningsroute. Dit gezamenlijke evenement werd georganiseerd in het kader van de Koningspelen en de aanstaande troonswisseling. De hele dag staat bij de leerlingen in het teken van gezondheid en bewegen.

De leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 begonnen de dag op hun eigen school met een gezamenlijk ontbijt. “Een gezond ontbijt is namelijk cruciaal voor genoeg energie om lekker te kunnen bewegen”, aldus de landelijke organisatie van het Koningsontbijt. Alle scholen kregen ontbijtpakketjes met lekkere en gezonde ontbijtproducten.

Al tijdens het schoolontbijt zat de stemming er goed in bij basisschool de Rietkraag uit Raalte. De klassen waren gehuld in oranje feestversiering, en de leerlingen droegen allemaal een speciaal T-shirt van de Koningsspelen. Na het ontbijt gingen de leerlingen op weg naar de Domineeskamp om zich klaar te maken voor de Koningsroute.

Ondanks de regen was de stemming op de Domineeskamp uitstekend. Dansbare muziek uit de speakers en Taco Houkema, directeur van de Rietkraag, en Maaike Heethaar van Powered by Maaike zorgden voor het nodige vermaak. De spanning woerd opgebouwd, want ‘Willem-Alexander en Maxima zouden wel eens langs kunnen komen.’

Rond 10.15 uur kwam er in de verte onder politiebegeleiding een koets richting de Domineeskamp. Dit was echter niet het Koninklijk echtpaar, die waren tenslotte in Enschede, maar wel waardige plaatsvervangers. Via een rodeloper loopt het vervangende Koninklijk echtpaar, onder veel belangstelling van de aanwezige kinderen, richting het podium.

Na het zingen van het volkslied, was het nog even tijd voor een oranjewarmingup. Onder leiding van Edilson van het Vital Centre en de opzwepende muziek maakten de aanwezige kinderen hun spieren los.

Om 10.30 uur was het dan zo ver. De plaatsvervangende Willem-Alexander knipte het lint door op de Domineeskamp en de eerste kinderen starten aan de wandeltocht. Met medewerking van vrijwilligers van de Sallandse wandelvierdaagse waren er twee routes van verschillende afstanden uitgezet. De kortste route was 2,8km lang en de lange route kende een afstand van 4km. De leerlingen vertrokken per school.

Rond 12.00 uur druppelden de eerste groepjes leerlingen weer binnen. De Koningspelen waren toen echter nog niet voorbij voor de Raalter basisschoolleerlingen. In de middag zetten de basisscholen het programma individueel voort met verschillende sportactiviteiten. Op het twitteraccount @Koningsroute zijn enkele updates terug te vinden van deze, ondanks de regen, geslaagde Koningsroute

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.