zin in asperges dan heb je geduld nodig

Voordat het reclamebord voor de asperges langs de weg komt (en dus grote toeloop van klanten mogelijk is), is mogelijk nog meer geduld nodig. De grond is immers nog bevroren. Ogink probeert de groei van de asperges met wat trucjes wel iets te beïnvloeden. Zo heeft hij zwart landbouwplastic op de aspergebedden liggen. Dat zwarte plastic trekt de warmte van de zon aan, waardoor het onder het plastic warmer wordt. Die warmte beïnvloedt de groei.

Op een ander veld heeft Ogink dubbellaags thermofolie liggen. Daarin kan hij met een grote ventilator lucht blazen. Die lucht wordt vervolgens door de zon opgewarmd, waardoor ook weer hogere temperaturen ontstaan. Dat systeem kan hij nu niet aanzetten. “Het waait te hard,” stelt Ogink.

Als het seizoen eenmaal op gang, maakt Ogink het extra feestelijk. “We bestaan dit jaar 50 jaar. Voor klanten houden we een speciale actie. Wie over het hele aspergeseizoen verspreid voor 50 euro asperges bij ons koopt, krijgt een fles wijn van ons cadeau. Bij elke tien euro krijg je een muntje, vijf muntjes zijn goed voor een fles wijn,” vertelt Ogink.

Op 17 april opent Ogink het aspergeseizoen voor zijn zakelijke relaties. Onder andere Jonnie Boer, driesterren chef-kok van de Librije, komt dan met Ogink de opening van het seizoen vieren. Ogink levert zijn asperges al enige jaren aan het toprestaurant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.