willy alferink opent eigen expositiehuis

Willy Alferink opent op 1 april (Tweede Paasdag) zijn eigen expositiehuis in Heeten. Op 1 en 2 april is iedereen welkom om tussen 12.00 en 17.00 uur te genieten van schilderkunst, beelden en keramiek van vijf verschillende exposanten. De vijf exposanten zijn: Henny Schaapman, Willem Groenewoud, Ineke Braam, Annemarie Eijsvogels en Willy Alferink zelf.

Henny Schaapman

Henny Schaapman maakt objecten van keramiek in sprankelende kleuren en in prachtige combinaties. De inspiratie haalt ze uit het leven zelf.

Willem Groenewoud

Willem Groenewoud maakt olieverfschilderijen die met een uiterste precisie zijn geschilderd. Willem heeft al heel wat eervolle vermeldingen op zijn naam staan. Zijn voorkeur gaat uit naar de stillevens.

Ineke Braam

Ineke Braam maakt beelden uit verschillende steensoorten, zoals marmer, speksteen en serpentijn, een steensoort uit Zimbabwe. Ineke laat zich inspireren door mooie spannende vormen en kleuren. Vooraf heeft ze meestal geen idee, het beeld ontstaat gaandeweg en ze laat zich graag verrassen.

Annemarie Eijsvogels

Annemarie Eijsvogels maakt schilderijen met acryl, van abstract tot realistisch. Ze werkt zowel met kleur als sober. Annemarie schildert vanuit haar gevoel: “Kunst is een taal, waarmee je kunt zeggen wat je in woorden niet uit kunt drukken.”

Willy Alferink

Willy Alferink schildert sinds 1995. Zijn werk is altijd kleurrijk. Verder is hij heel divers in stijl en onderwerp. Op dit moment hangt zijn schilderij van Beatrix op Paleis het Loo in Apeldoorn waar de tentoonstelling Beeld van Beatrix momenteel is. Alle 75 ‘Beatrixen’ zijn nog tot 22 mei te bewonderen.

Expositie

De lente-expositie van Willy Alferink is geopend op alle zondagen tot en met zondag 26 mei. De toegang is gratis. Na deze expositie volgt er een met werk van andere kunstenaars. Die expositie loopt in de maanden juni en juli en is ook op alle zondagen geopend. Net als de derde expositie, die loopt in augustus en september.

Kinderen zijn ook van harte welkom in het expositiehuis. Voor kinderen is kunstkijken heel leerzaam en voor volwassenen is het vaak verrassend om te merken hoe kinderen naar kunst kijken. Dat verbreedt ook weer hun eigen blik. Willy Alferink vraagt ouders wel om extra op te letten dat de ruimte niet bedoeld is om te rennen en te spelen.

Voor meer informatie en andere openingstijden kun je terecht op de website staging2.willyalferink.nl Het expositiehuis is gevestigd in de winkel waar voorheen Alferink-Cadeau zat. Met deze expositieruimte gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.