wielrenners in lange sliert door salland

Paul Draaijer zag de wielrenners voorbij komen. “Een drietal renners had bij Wijhe al een grote achterstand. De verkeersregelaar deed goed zijn best om de renners veilig langs verkeerheuvels te leiden.” Ook onze fotograaf Johan Wolff stond langs de lijn om weer een paar mooie plaatjes te schieten.

De 53e ster van Zwolle werd uiteindelijk gewonnen door Dylan van Baarle. De renner van het Rabobank team wist net uit de greep van het peloton te blijven. Al vanaf de start ontspon zich een levendige koers met diverse uitlooppogingen.

Op de beklimming van de Lemelerberg werd de eerste serieuze kopgroep van 3 renners terug gepakt. Daarna bleef de koers onrustig en ontstond er een kopgroep van 27 renners die meer dan anderhalve minuut voorsprong namen. Tussen Nieuwleusen en Hasselt werd deze groep weer teruggepakt en was het peloton weer compleet maar het bleef onrustig. Op de dijk richting Genemuiden ontsnapten weer een paar renners die zich vormden tot kopgroep van zeven. Dit zevental wist het jagende peloton nipt voor te blijven tot op de finish. Dylan van Baarle was blij met zijn overwinning al was het verschil op de finish maar een fietslengte.

“Ik baalde dat ik niet bij de groep van zevenentwintig zat en was blij dat we die weer terug pakten, vanaf het begin voelden mijn benen al goed” aldus de latere winnaar. Tweede werd Marco Brus, terwijl Elmar Reinders de derde plaat op eiste en ook nog benoemd werd tot strijdlustigste renner van deze ster.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.