vvd wil opheldering over aantal spookburgers

RTL Nieuws baseert zich op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Spookburgers zijn burgers die volgens de basisadministratie op een bepaald adres wonen, maar daar feitelijk niet verblijven. Dat kan veroorzaakt worden door fouten in de verwerking van verhuisberichten, maar vaak is er ook een relatie met fraude met uitkeringen. Spookburgers kosten landelijk de gemeenschap 100 miljoen euro per jaar door onterecht ontvangen uitkeringen en openstaande betalingen.

In Raalte waren, zo geven de cijfers van het CBS aan, de afgelopen jaren circa 500 spookburgers. Dat aantal neemt zelfs toe.

De VVD wil daarom opheldering over de aanpak van spookburgers. In de eerste plaats wil de fractie weten of de cijfers kloppen en áls ze kloppen wat daar de oorzaken van zijn of er ook onterecht uitkeringen zijn verstrekt en zo ja hoeveel. Ook willen de liberalen weten wat het college gaat doen om dit aantal omlaag te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.