vrienden tippe klaar voor nieuw zwemseizoen

Garanties bestaan er niet in het leven. Dat weet het bestuur van Stichting Vrienden De Tippe als geen ander. Wat wel zeker is, is dat zwembad De Tippe in Heino de komende jaren gewoon openblijft. “We zijn blij dat er een eind is gekomen aan de periode van onrust. Heino heeft zich gemanifesteerd en de politiek heeft geluisterd naar de roep uit de samenleving. Maar daarmee zijn we er nog niet. Nu zijn de Heinoërs aan zet. Alleen samen kunnen we het hoofd boven water houden”, brengt voorzitter Jacques Seine van Stichting Vrienden van de Tippe onder woorden.

Wat hij bedoelt te zeggen, is dat je niet alleen naar de politiek kunt kijken. Nu moeten de Heinoërs ook laten zien dat De Tippe ze aan het hart gaat. Dat kan op meerdere manieren: door je aan te melden als vrijwilliger of door in ieder geval een abonnement (tot 23 maart via aanvraagformulier op staging2.sportbedrijfraalte.nl) af te nemen. “Als je dat doet, stap je gemakkelijker op de fiets om een half uur te gaan zwemmen. Ik heb het zelf aan den lijve ondervonden. Niet ’s avonds na het werk op de bank hangen, maar gewoon een half uurtje zwemmen. Je voelt je nadien een stuk fitter,” aldus Seine.

De Tippe is niet het enige, maar wel het grootste openluchtbad in de gemeente Raalte. Het is dan ook niet vreemd dat de bezoekers niet alleen uit het dorp, maar ook uit vele omliggende dorpen en zelfs Zwolle-Zuid komen. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Vanaf maandag 22 april heeft iedereen weer de kans om een duik te nemen in het Heinose zwembad.

Bovendien worden gedurende het seizoen worden diverse activiteiten georganiseerd. Via de website staging2.vriendenvandetippe.nl is een compleet overzicht te vinden. Een greep uit het aanbod: zwemdisco, Wipe Out, zwemvierdaagse, minitriatlon en een speciale dag voor de Vrienden van de Tippe in september.

In de weken en maanden voor de opening is hard gewerkt om de machinekamer bijna helemaal te vernieuwen. De aanleiding was de waterschade uit het vorige zwemseizoen, maar dat was een ‘goede’ gelegenheid om een slag te slaan op het gebied van duurzaamheid. “Uit de energiescan van een onderzoeksbureau bleek namelijk dat er op energiegebied een duidelijke besparing mogelijk was”, stelt Seine die aangeeft dat er tevens nieuwe zonnecollectoren zijn geplaatst die voor een besparing op het gasverbruik zorgen.

Vrijwilligers

De Stichting Vrienden van de Tippe zoekt samen met Sportbedrijf Raalte naar vrijwilligers die het komende zomerseizoen als gastheer/gastvrouw kunnen fungeren, willen schoonmaken of helpen aan de kassa en in de kiosk. Wie interesse heeft, dient dit kenbaar te maken door een korte motivatie te sturen naar sport@raalte.nl. Meer informatie is te vinden op staging2.vriendenvandetippe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.