voor t giet vedan kan het nu al niet meer stuk

Taco Reimert, die namens de vriendengroep het woord voert, staat met een grote grijns in het weiland tussen de N35 en de Raalterstraat. “We konden er zelf ook wel om lachen hoor,” vertelt hij. “We organiseren voor het eerst een paasvuur en na drie tegenslagen besloot een aantal jongens uit gekheid de bult maar op Marktplaats te zetten.”

Het resultaat mocht er wezen: De Telegraaf, NOS, RTL4, SBS Hart van Nederland, Volkskrant… Ga maar door. Heino stond donderdagmiddag in de spotlights van heel het land. En het mooiste is dat ’s avonds ook nog bleek dat er een kans bestond dat de bult zondag alsnog in de brand mocht. “Toen zijn we direct gaan waken, ze hebben hem al een keer eerder in de brand gestoken. Dat wilden we niet weer hebben.”

Vrijdag kreeg de groep uiteindelijk groen licht van de gemeente Raalte. De geplaagde bult mag in brand. Daarvoor moesten nog wel even alle zeilen bijgezet worden. “De dranghekken waren al afgezegd, de bierbestelling gecancelled en bestelde boodschappen afgezegd. Dat hebben we allemaal alsnog kunnen regelen en ook de voorspelling is gunstig,” stelt Reimert. “Het gaat allemaal mooi lukken.”

Zondagavond om 20.00 uur gaat de bult in de brand. De aanloop er naar toe was een aardig maffe route. Een bouwstop, brandstichting en een stookverbod. ’t Giet Vedan maakt zijn naam meer dan waar, want zondagavond gaat de bult in brand. En de mannen van de vriendengroep? Die kunnen dan eens rustig met een biertje in de hand vanuit de tent bedenken wat die brandende berg allemaal teweeg heeft gebracht. ’t Giet Vedan zondagavond!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.