vertelkring viert wereldverteldag

Zo gaf de Vertelkring uit Raalte vorige week een workshop aan studenten van Landstede, die elkaar vandaag hun eigen verhalen vertelden. Zelf gingen de vertellers van de kring naar Swaenewoerd. Daar konden de bewoners tijdens de koffie luisteren naar verhalen over de thema’s ‘noodlot en fortuin’.

De dag ontstond ooit in Azië. Langzaam verspreidde de dag zich naar het westen. Uiteindelijk werd het in de hele wereld, zo ook Europa overgenomen. Die verhalen werden vervolgens verbonden door een centraal thema. Dit jaar stonden dus noodlot en fortuin centraal.

De bibliotheek van Raalte biedt vertellers de mogelijkheid eens in de maand bijeen te komen. De vertelkring is elke tweede woensdagavond van de maand. Iedereen is welkom en opgeven is niet verplicht. Toegang is gratis. Op staging2.bibliotheekraalte.nl kun je meer informatie vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.