verlaging btw tarief ook voor groensector

Het tijdelijk lagere btw-tarief voor arbeidskosten van hoveniers gaat ook gelden voor het aanleggen en onderhouden van tuinen. Dit werk wordt daarmee een stuk goedkoper. Branchevereniging VHG en Hoveniersbedrijf-Tuincentrum Binnenpoorte zijn tevreden met deze regeling in het kader van het woonakkoord. De verlaging is ingegaan op 1 maart 2013 en duurt een jaar.

“Dit is de kans voor onze sector om Nederland meer te vergroenen,” aldus de woordvoerder van Binnenpoorte. “In het kader van duurzaamheid zijn veel subsidies gegeven voor groene auto’s. Nu is het tijd om te investeren in het ‘echte’ groen van Nederland.”

De branchevereniging VHG deed twee weken geleden per brief een dringend beroep op minister Blok van Wonen en Rijksdienst en staatssecretaris Weekers van Financiën om de maatregel voor het lagere btw-tarief te verbreden. Dit met het oog op de economische situatie van de groene sector. “Steeds meer groeit het besef dat groen bijdraagt aan de gezondheid van mensen, de kwaliteit van de leefomgeving en de economische situatie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.