update familie kleinherenbrink in italie

De familie Kleinherenbrink van De Knieperie uit Heeten, René, Bianca, Nik en hond Roan, maken een nieuwe start in Italië. Speciaal voor Salland Centraal maken zij eens in de zoveel tijd een verhaaltje over hun belevenissen.

“We wilden een uitdaging, andere cultuur, nieuwe mensen, avontuur, een “nieuw” leven in het buitenland. Dat hebben we. Le Marche is een regio die sterk in opkomst is voor wat betreft het toerisme. Een omgeving met veel natuurschoon, hoge bergen, meerdere nationale parken en de Atlantische oceaan op een uurtje rijden. Er moest natuurlijk ook hier veel geregeld worden wat betreft residentie, bankzaken, school, dokter, gemeente, auto, inschrijvingen en dergelijke. Dat ging heel goed. Soms hielp iemand ons en soms gingen we zelf op stap om dingen te regelen en dat lukte ook in ons gebrekkig Italiaans”

“De Italianen leven gewoon lekker rustig aan. En geduld moet je hier hebben. Sowieso zijn ook de Italianen erg behulpzaam. Op een gegeven moment staat de buurman op de stoep en zegt; jullie hebben toch beneden op jullie terrein hout liggen? Zal ik het met mijn tractor voor jullie ophalen en naar boven brengen dan hebben jullie voor de winter hout voor de kachel. Nou ja, geweldig toch!”

“Al snel gingen we starten met de verbouwing. De kamers boven waren goed bewoonbaar en al gauw hadden we water, elektriciteit en gas. Warm water hadden we niet, dat ging nog wel even duren. We kookten warm water en gingen met een emmer met warm water het bad in. Het duurde en duurde, het werd kouder en nog geen warm water. We mochten douchen bij een andere Nederlandse familie die bij ons in de buurt woont. Dat was heerlijk. Na vijf maanden werk, woonden we beneden in ons huis mét warm water.”

“Nik zat inmiddels op school in ons dorp. En ging op de voetbal in Sarnano. Het leukste was toch altijd nog rondom het huis spelen, hutten bouwen, in de rivier spelen, kampvuurtje maken, in de grote trucks zitten op het terrein. Het gaat goed met Nik al is de taal soms lastig. Moet je huiswerk maken in het Italiaans en dan snappen je papa en mama alles nog niet eens.”

“Inmiddels zijn we gestart met de bovenverdieping waar de appartementen komen. Hier is minder werk te doen maar toch. Soms is het ook lastig om de energie op te brengen om nog weer te tegelen of te schilderen. Je weet waar je dit alles voor doet en de eerste boekingen zijn al binnen.”

“Het leven bevalt ons tot op heden goed hier in Italië. Tuurlijk kom je dingen tegen waarvan je denkt; hoe ga ik hier mee om. Vil La Salita betekent in het Italiaans “de klim”. Dat is hoe wij ons avontuur zien. In ons leven willen we klimmen en groeien. Klimmen om de top te bereiken en dit met vertrouwen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.