tweede editie van sallandtrail

De tweede editie van de SallandTrail vindt op 9 maart plaats. De vorige editie was nog een try-out van AV Athletics. Een try-out waarbij de lopers genoten, de toeschouwers en sponsoren het geweldig vonden, maar ook de vrijwilligers een topdag hadden. Met zoveel enthousiaste en lovende reacties, was het voor de organisatie dan ook niet moeilijk te besluiten dit hardloopevenement opnieuw te organiseren.

Het aantal startplekken is verhoogd naar 350 deelnemers op de 25 km SallandTrail en naar 75 deelnemers op de 50 km SallandTrail. In de nacht van 30 september op 1 oktober werd de inschrijving geopend. Binnen een paar minuten hadden zoveel ultralopers zich ingeschreven, dat de 50 km vol zat. In ruim een dag was ook de 25 km vol. In de haast gemaakte ‘reserve’-lijsten waren ook weer binnen afzienbare tijd vol.

Er wordt over een bijna volledig onverhard (99%) parcours gelopen, met ruim 600 hoogtemeters op de langste afstand. Dat wordt flink afzien dus. Mul zand, hellingen, trappen en andere pittige oneffen paden zijn ook nu weer ingrediënten die de lopers te wachten staan.

Dit jaar is ook, op verzoek van de lopers zelf, de “kuil” bij de Uitkijk, opgenomen in het parcours. Naast afzien is er natuurlijk veel moois te zien voor de lopers. Met geweldige vergezichten over de uitgestrekte heidevelden en het lopen door de prachtige bossen van het Nationale Park De Sallandse Heuvelrug, zullen de lopers zeker genieten.

De lopers kunnen bij de verzorgingsposten hun energievoorraad weer op peil brengen met allerlei koolhydraatrijke lekkernijen. De lopers raakten hier vorig jaar niet over uitgepraat. Deze verzorging, de gastvrijheid en gezelligheid is zeker aan Supercoop en de vrijwilligers bij de posten besteed.

Op de SallandTrail komen vooral natuurliefhebbende hardlopers af. Het pittige karakter van de trail en de fraaie natuur hebben een grote aantrekkingskracht. De inschrijvingen komen uit alle delen van het land en ook uit de buurlanden. Er zullen ook diverse bekende hardlopers aan de start staan. Hoewel de tijden bij de SallandTrail wel worden opgenomen en er een klassement wordt opgemaakt, is de trail geen wedstrijd. De route wordt gemarkeerd, maar niet afgesloten voor de overige bezoekers van het Nationale Park.

Zwembad Het Ravijn in Nijverdal is het centrale punt van de SallandTrail. Hier is de start en de finish van zowel de 25 als de 50 kilometer. Het Ravijn heeft een deel van haar accommodatie ter beschikking gesteld voor de lopers en de organisatie. De lopers kunnen er zich omkleden en douchen. Na afloop kunnen de lopers ook nog gratis ontspannen in het zwembad.

Het succes van vorig jaar is overigens niet onopgemerkt gebleven. De SallandTrail is over het jaar 2012 genomineerd als sportieve aanwinst voor de gemeente Hellendoorn. Bij de sportverkiezing op 9 februari viel de organisatie een eervolle tweede plek ten deel.

Meer informatie over de SallandTrail is na te lezen op de site staging2.sallandtrail.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.