toneelgroep elshof brengt emotionele klucht

Toneelgroep Elshof brengt op zaterdag 16, vrijdag 22 en zaterdag 23 maart de klucht, tevens drama en thriller Vals Bloed en daar spatten allerlei emoties vanaf: woede, haat, bedrog, liefde, er wordt gelachen en gehuild, moord en doodslag…. “We hebben enorm veel voorpret, het is echt lachen, gieren, brullen,” vinden de spelers.

De toneelgroep heeft gerepeteerd zonder regisseur. “Dat hebben we eerder meegemaakt en tot nu toe kunnen we elkaar heel goed corrigeren, ja, dat gaat echt heel plezierig. Dat komt ook omdat we een vaste groep zijn met veel ervaring en met elkaar kunnen lezen en schrijven,’’ legt Diana Smeenk uit. Tijdens de repetitie zie je ook dat de toneelspelers elkaar aansteken, de ander aanzetten tot spel met lef, over grenzen. “Het is spel en zo leuk om een ander te zijn, om iemand te spelen die je zelf in het dagelijks leven echt niet bent. Belangrijk is dat niemand het gek vindt of bang is om af te gaan tegenover elkaar.”

Vals Bloed, een stuk in vier bedrijven, wordt gespeeld met een nieuw decor. De toneelgroep heeft het idee aangereikt aan een paar mensen van het buurthuis die daarmee aan de slag zijn gegaan. René Derks: “Onze wens is gerealiseerd, een decor op maat, met deuren, ramen en elektriciteit. Ook in het plafond van het buurthuis is speciale verlichting aangebracht om het toneel te verlichten.’’

Het stuk speelt zich af ten huize van een rijke familie. De heer des huizes is plotseling overleden. Zijn dood leidt tot een complete chaos in huis waarbij er spoken verschijnen, spullen zomaar verdwijnen, inbrekers over de vloer rondlopen waarna ook de politie zich er zich nog mee gaat bemoeien. Ondertussen probeert het kamermeisje de butler nog te versieren. Een ding is zeker……… Vals Bloed, geschreven door Maurits Keyzer, is niet wat het lijkt.

Vals Bloed wordt dus gespeeld op zaterdag 16 maart, vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart (uitverkocht). De kaarten kosten 7 euro voor volwassenen en 4 euro voor de jeugd (t/m 12 jaar). Toegangskaarten zijn nog verkrijgbaar op woensdag- en donderdagavond in het buurthuis van 20.00 uur tot 22.00 uur, woensdagavond bij Ria van Merksteyn en Gerdien Rensink en donderdagavond bij Adriaan de Ruiter en Wim van Dam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.