toch mogelijkheden voor paasvuren in raalte

De mogelijkheid bestaat dat er toch een aantal Paasvuren in de gemeente Raalte in brand gestoken mag worden dit weekend. Dat heeft burgemeester Zoon donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering bekend gemaakt.

Organisaties van Paasvuren kunnen via de plaatselijke brandweer een maatwerkvergunning aanvragen. Dat houdt in dat de situatie ter plekke doorslaggevend is voor toestemming (of niet). Zoon vatte samen dat Heino, Mariënheem, Heeten en Luttenberg in aanmerking komen voor deze bijzondere toestemming. Voor toestemming moeten de organisaties wel extra veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

Donderdagmorgen leek het er nog op dat er geen enkel Paasvuur zou branden dit weekend. Dat vanwege droogtecode oranje. Die code houdt in dat er kans op snel uitbreidende natuurbranden bestaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.