tingen stopt met supermarkt in luttenberg

Egbert en Greet Tingen stoppen met hun supermarkt in Luttenberg. Per 20 april wordt hun Coop supermarkt overgenomen door Richard Alfring en Anny Kerssies . Woensdagavond lichtte Tingen zijn personeel in. “Het is een weloverwogen keuze,” licht Egbert Tingen toe.

Tien jaar geleden kwamen Egbert en Greet vanuit Drenthe naar Luttenberg. “Toegegeven, het was eerst twee jaar wennen, maar daarna hebben we Luttenberg als hechte en prettige gemeenschap leren kennen.”

Toch kon Greet Tingen niet aarden in Luttenberg, ze kreeg last van heimwee. Daarop besloot het koppel in 2008 terug te verhuizen naar het plaatsje Odoorn in Drenthe. Vijf jaar lang reisden ze elke dag vanuit Odoorn naar Luttenberg. “Twee uur autorijden per dag,” aldus Egbert. Dat reizen breekt hen nu op. “Daarnaast is ons contract na 10 jaar afgelopen. Dan sta je voor de keuze om voor nog eens vijf jaar bij te tekenen. Dat betekent ook een flinke investering.”

Het personeel dat woensdagavond ingelicht werd, reageerde volgens Tingen in eerste instantie geschokt. “Maar toen het nieuws wat ingedaald was, werd er vooral begrip getoond.” Tingen, die zelf nog op zoek moet naar een nieuwe baan, neemt met gemengde gevoelens afscheid. “Het is een heel dubbel gevoel. Ik heb altijd een goed contact met klanten en personeel gehad. Ik heb nooit boven het personeel willen staan, ik heb altijd één van hen willen zijn. Ik heb een prachtige tijd gehad.”

Op 20 april sluiten Egbert en Greet voor het laatst hun winkel in Luttenberg. De zaak wordt overgenomen door Richard Alfring en Anny Kerssies uit de Krim. “Richard heeft hier in het verleden stage gelopen. Toen gaf hij al aan wel wat meer met deze winkel te willen. Ik ben overtuigd van zijn kwaliteiten,” aldus Tingen.

In de tien jaar dat Tingen op de Coop in Luttenberg zat, heeft hij best bijzondere dingen bereikt en meegemaakt. “We hebben heel wat dingen neergezet en heel wat beleefd,” aldus Egbert. “We zijn natuurlijk Raalter ondernemer van het jaar geworden… En ja, dat bezoekje van Gordon en Joling, dat was natuurlijk ook wel een apart item.”

Op 19 en 20 april zijn Greet en Egbert allebei de hele dag in de winkel in Luttenberg aanwezig om afscheid te nemen van klanten en personeel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.