taxatiemiddag west cord hotel salland

Het West Cord Hotel Salland wordt een taxatiemiddag gehouden. Taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam zal deze dag oude en zeldzame boeken, handschriften, kloosterboeken of oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Verder kan advies worden gegeven over verkoop of restauratie van oude boeken, bijbels enzovoort. Bijzondere stukken komen meestal in aanmerking voor een veiling. Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk.

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, bijbels en theologie. Twee keer per jaar organiseert hij een veiling van oude/antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten. Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op deze dagen. Inmiddels heeft Arie Molendijk meer dan 1000 taxatiedagen op zijn naam staan.

Taxatie gebeurd zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Het West Cord Hotel Salland bevindt zich aan de Zwolsestraat 63E in Raalte. De taxatiemiddag zal gehouden worden op vrijdag 29 maart van 13.00 uur tot 16.00 uur. De entree is 5 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.