taxatiemiddag oude boeken in raalte

Taxateur en veilinghouder Arie Molendijk (uit Rotterdam) zal vrijdag 29 maart van 13.30 uur tot ongeveer 16.00 uur oude boeken en dergelijke taxeren. De taxatie vindt plaats in het West Cord Hotel Salland, Zwolsestraat 63E in Raalte. De kosten van de middag zijn vijf euro, inclusief koffie. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Arie Molendijk zal deze middag oude en zeldzame boeken, handschriften, kloosterboeken, oude bijbels en ansichtkaarten op hun waarde schatten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Twee keer per jaar houdt hij een veiling van oude, dan wel antieke boeken. Ook organiseert hij verschillende boekenmarkten.

Naast taxatie kan Molendijk advies gegeven over de verkoop of restauratie van oude boeken, bijbels et cetera. Daarnaast is het mogelijk om een taxatierapport voor de verzekering op te laten stellen. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert.

Molendijk taxeert regelmatig op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.