st caecilia en cor bakker muzikaal hoogstandje

Orkest St. Caecilia hield zondagmiddag 24 maart samen met Cor Bakker een concert in het HOFtheater. Rob Wolfkamp vertelt: “Muzikaal hoogstandje op een koude zondagmiddag. Alles klopte gewoon op zondag in het Raalter Hoftheater. Het orkest van de Raalter muziekvereniging St. Caecilia is het seizoen gestart met een hoogtepunt. In samenwerking met het Hoftheater kreeg het orkest de kans om een concert te verzorgen met een gastsolist van grote klasse, en wel de bekende pianist Cor Bakker. Al vanaf het eerste ogenblik tijdens de generale repetitie op zondagmorgen was het duidelijk: het klikte tussen Cor en het orkest. Niet in de laatste plaats vanwege de bijzonder professionele en daardoor ontspannen wijze, waarop dirigent Ton Nieuwkamp het geheel leidde.”

“Om 15.00 begon het concert middels de traditionele opening van het orkest met Also sprach Zarathustra & Intro 3, gevolgd door Trumpeters Holiday. De toon was gezet, de stemming zat er in en het eerste visitekaartje was afgegeven. Enkele solisten hadden inmiddels ook van zich laten horen en vele zouden er nog volgen. Tijd voor Cor Bakker die met luid applaus werd ontvangen. Verschillende muziekstijlen passeerden de revue, waarbij Cor Bakker er lustig op los improviseerde. Dat deed hij zeker tijdens de 10 minuten, die speciaal voor hem als solist ingeruimd waren. De orkestleden kregen daarbij even rust en Cor liet op een indrukwekkende wijze horen wat hij als pianist in huis heeft. E.e.a door hemzelf op een leuke wijzeaanelkaar gepraat.”

“Na de pauze was het al niet anders, Cor Bakker begon zijn 10 minuten middels zijn muzikale levensloop, waarbij vele herkenbare melodieën voorbij kwamen en er werd dan ook volop meegezongen. Daarna volgde er weer een gevarieerd programma, waarbij zelfs Louis Armstrong al zingend werd geïmiteerd door Jan Boerdijk. Veel te vroeg kwam er een einde aan de muzikale middag en het concert werd besloten met het overbekende Root Beer Rag. Bekend van de vertolking door James Last, maar ook door Cor Bakker en Louis van Dijk. Als toegift stond het orkest nog een verrassing, dan wel uitdaging te wachten. Cor stelde nl voor, een groot gedeelte van het laatste nummer nogmaals te spelen, maar dan in een dubbel tempo. Zoveel vertrouwen had hij wel in de muzikanten En dat vertrouwen werd niet beschaamd. Het orkest bracht het er goed vanaf en daarmee kwam er in een vlot tempo een einde aan een zeer geslaagde middag.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.