sportief op gewicht blijven bij kontrast

Voor mensen met overgewicht heeft Kontrast Sport & Wellness in Dalfsen een nieuw programma ontwikkeld, waarbij het sporten en bewegen centraal staat. Samen met aanpassingen in de voedingsgewoontes komt er verandering in leefstijl. Iedereen die belangstelling heeft voor het programma Sportief op Gewicht kan vrijblijvend de informatie/inschrijf-avond bezoeken op vrijdag 5 april om 20.00 uur in Kontrast.

Kontrast biedt als eerste FitVak Preventiecentrum in de regio sinds enkele maanden een multidisciplinair beweegprogramma voor mensen met diabetes.

Het is een samenwerking tussen de eerstelijns zorg en de beweegaanbieder. In navolging hiervan wordt nu ook op dezelfde manier een programma aangeboden voor mensen met (problematisch) overgewicht of obesitas met een BMI van 25 of hoger. Belangrijkste verandering zal het starten met bewegen en sporten worden voor deze groep. Het opstarten van het beweegprogramma wordt gedaan door een Personal Trainer. De gewichtsconsulente zal met een persoonlijke anamnese en advies de voedingsgewoontes bijstellen en waar nodig zal de fysiotherapeut onderzoek verrichten om tot een verantwoord beweegprogramma te komen.

Het programma wordt grotendeels individueel gevolgd, wanneer het de deelnemer het beste uitkomt. Extra’s zijn de vierwekelijkse evaluaties door de Personal Trainer, het opmaken van een persoonlijke Energiebalans en drie gezamenlijke sessies over ‘Je lichaam als motor’ door de beweegdeskundige, ‘Voeding als brandstof’ door de diëtiste en ‘Bewust ontspannen’ in een les Relaxercise. Het programma duurt 13 weken en de kosten hiervan zijn € 199.-.

Opgave voor de informatiebijeenkomst kan telefonisch: 0529-434447 of per

mail: info@kontrastdalfsen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.